hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Segítség! Pornót néz a gyermekem!

2015. 08. 27.
A szexforradalom kétségtelenül nagyot robbant: ez a világ már nem ugyanaz, mint a hatvanas-hetvenes évek előtti. A digitális forradalom csak ráerősített erre, és sokan csak pislogunk, hogy nincsenek tabuk, nincsenek átléphetetlen korhatárok, de vannak kérdőjelek, szorongó szülők és főképp az átszexualizált világunk útvesztőjébe tévedt gyerekek, akikre ráömlik az internetes pornó.

Laura, a kedves, szőke, tízéves kislány táblagépén szülei keménypornót találtak a Minyonok és disney-s programok mellett. A kínálatban komoly keménypornó-repertoár szerepelt: anális, szado-mazo, animal filmek. Laura szülei nincsenek egyedül: egyre többeket ér a sokk, amikor rájönnek, miért van el csendben a gyermek a szobájában. Gyakorló szülők pedig jól tudják, hogy a csend mindig gyanús! Mondhatnánk – és talán igazunk lenne –, hogy felelőtlenség a blokkolóprogramok alkalmazása nélkül a számítógép elé engedni gyermekeinket. Igen ám, de sokszor hiába minden otthoni óvintézkedés, a gyerekek bele­futhatnak ezekbe a tartalmakba máshol is.

Jónap Rita, a Nők Lapja újságírója Túl sok szex túl korán című cikkében saját gyermekei példáját is felhozza arra, hogy a bármilyen óvintézkedések ellenére sem garantált az, hogy a gyermekkel nem jön szembe a pornó: „Mindkét fiam alsó tagozatos korában látott pornófilmből részletet, a nagyobb egy edzőtársa táblagépén, a kisebb egy évfolyamtársa telefonján. A szü­lők megtehetnek, és tegyenek is meg mindenféle óvintézkedést, tiltsák le a számítógépekről, kütyükről a korhatáros tartalmakat, beszéljenek otthon bizalmasan, kulturáltan a szexről, a pornótól azonban nem fogják tudni megóvni gyerekeiket.” Ettől függetlenül mindenképpen hasznos blokkolóprogramok telepítése, hogy legalább otthon biztonságban legyenek a gyermekeink.

Korai érés, hiányos ismeretek

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!