hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A babák jönnek, az apák mennek? - E heti köszöntő
A babák jönnek, az apák mennek? - E heti köszöntő

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 28.
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság abortuszdöntése nyomán világszerte fellángolt vita egyik ritkán emlegetett, de  nagyon fontos aspektusáról szól e heti számunk egyik legmegrázóbb írása.

A krízisterhességek jelentős részében ugyanis az anyák szeretnék megtartani babájukat, de párjuk döntés elé állítja őket: vagy a baba vagy a kapcsolat. Vagy más felállásban a munka­adó teszi fel a kérdést: Az állását akarja megtartani vagy a magzatját? Amikor egy kismamát ilyen kegyetlen dilemmába sodornak, az esetleges abortusz miatt a felelősség nem kizárólag a nőt terheli.

Akkor sem, ha az élet-halál jelentőségű kérdést nem ilyen nyíltan vagy akár egyáltalán nem is teszik fel, csak éppen minden érintett tudja, hogy ez a tét. 

Éppen ezért különös tiszteletet érdemelnek azok az anyukák, akik mégis vállalják a kisbaba megszülésével járó kapcsolati és egzisztenciális kihívást. Egy albérletben élő pár esetében ugyanis gyakran a teljes ellehetetlenülést jelenti, ha a férfi a baba érkezése előtt vagy közvetlenül utána lelép. Mint riportunkból kiderül, az utóbbi években egyre gyakoribbak az ilyen drámák. Az életet választó anyukák mégsem maradnak segítség nélkül, hála az olyan támogató szervezetek munkatársainak és nagylelkű támogatóinak, mint a Várva Várt Alapítvány.

Köszönet azoknak, akik segítenek, hogy a kis bölcső ne maradjon üresen, akkor sem, ha az apa esetleg továbbáll.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!