hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre népszerűbb az ayahuasca, a sámánok pszichedelikus teája
A lélek fojtogató indája
Egyre népszerűbb az ayahuasca, a sámánok pszichedelikus teája

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 28.
A siklósi erdőben tartott teaszeánsz után sebesülten, meztelenül találtak VV Anett volt valóságshow-szereplőre. Úgy tudni, a résztvevők az ayahuasca nevű főzetből fogyasztottak, mely legtöbb esetben szellemi lényekről, halálról szóló látomásokat és komoly rosszullétet okoz.

VV Anett kígyók elől menekült, közben leugrott egy magaslati helyről, akkor szerezte a legtöbb sérülését. Nagy erőkkel kereste a rendőrség is, végül egy munkás talált rá egy szőlőültetvényen másnap. A történtek után a 12-es és 14-es csigolyáját érte sérülés, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Le kell szögeznünk, hogy nem mindennapi, természetközeli tea-szeánszon vett részt a celeb. A főzet dimetil-triptamint (DMT) tartalmaz, ami a világ legerősebb hallucinogén szere. A tudatmódosító hatású teát az amazóniai őserdőben honos Banisteriopsis caapi indájából és egyéb összetevőkből készítik a bennszülöttek.

A kecsua szó jelentése kb. szellemi inda, amely jól kifejezi hagyományos célját és használatát az amazonasi kultúrákban. Úgy tartják, a „lélek indája” kiszabadítja a testből a szellemet, ami ezután szabadon vándorolhat a világban, kapcsolatba lépve távoli ismerősökkel, ősökkel, jövőbeli nemzedékekkel, valamint az istenek és szellemek világával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!