hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kismamák, akik a krízishelyzetük ellenére a legjobb döntésnek tartják, hogy megtartották a babájukat
A babák jönnek, az apák mennek
Kismamák, akik a krízishelyzetük ellenére a legjobb döntésnek tartják, hogy megtartották a babájukat

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 28.
„Minden nehézség ellenére jobb döntés a baba megtartása és felnevelése, mint az elvetetése. De nem könnyű választás, egyedül kivitelezhetetlen” – mondják érintett kismamák. Úgy vélik, az állam, jóllehet születéspárti, nem foglalkozik az utcára kerülő krízisterhesekkel, akiknek a száma megugrott az elmúlt évben.

Olyan édesanyákkal beszélgettünk, akiknek a várandósság súlyos krízishelyzetet okozott, de ragaszkodtak a kisbabájukhoz. Döntésük miatt szeretteik elfordultak tőlük, a munkahelyüket elvesztették, és a lakhatásuk is bizonytalanná vált. Mindezek ellenére nem bánták meg, hogy ezt az utat választották.

Kétszázezres albérletben

„A főbérlőm most telefonált, hogy felemeli 150 ezerről 200 ezerre az albérleti díjat. Fogalmam sincs, hogy mi lesz velünk” – indította beszélgetésünket a 25 éves Kati, aki egyedül neveli ötéves kislányát, és most tart a második terhessége 30. hetében. Amikor jöttek a babák, az apák mind eltűntek ugyanis.

Kati 14 éves korában költözött el hazulról, Budapesten elvégezte a vendéglátóipari szakközépiskolát, és már egész korán a saját lábára állt. 19 évesen az első barátjától született meg a kislánya, miután egészségügyi okból nem javasolták neki az abortuszt, de nem vitte volna rá a lelke sem. A fiú, akivel megszakadt a kapcsolata, ma börtönben ül.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!