hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Birodalmi háború az anyaméh fölött - az abortuszkérdés a keresztény és szekuláris Amerika szakítópróbája

A Roe kontra Wade 50 éves jogi rezsimét szüntette meg egyszeriben az amerikai Legfelsőbb Bíróság. A rémhírekkel ellentétben ez nem jelent egyet az abortusz betiltásával, de egy sokkal nagyobb háborút leplez le: a birodalomépítők és a demokratikus födera­listák harcát.

Csillagokat látnak: Ukrajna az európai unió küszöbén?

Senki sem járhat jól azzal, ha Ukrajna EU-tagállammá válna, amit az uniós politikusok is jól tudnak. Ezért puszta marketingfogás az, hogy tagjelöltté nyilvánították, és semmiféle kötelezettséget nem jelent az Európai Unió számára; a tagfelvételi folyamat akár évtizedekig is eltarthat, főleg, hogy messze nincs konszenzus a kérdésben.

Az elmúlt napok jelentőségéről - e heti köszöntő

Mivel az abortuszvita nem Magyarországon a legkiélezettebb, és ezért sokan könnyedén átsiklanak afölött, ami múlt hét pénteken történt az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán. Pedig a 21. század nem bővelkedik szerencsés fordulatokban és örvendetes közéleti hírt sem sokat hallani: június 24-e azonban ünnepnap. Egy olyan ünnepnap, ami az életet éljenzi, ami a következő generációk számára a legnagyobb öröm:

Belföld

Vétóvita: visszaél-e a jogaival Magyarország?

Egyre gyakrabban hallani, hogy Magyarország túl sokszor él a vétózás jogával az Európai Unióban. Nemrégiben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke épp erre utalva úgy nyilatkozott, hogy legalább a kulcsfontosságú külpolitikai kérdésekben meg kéne szüntetni a vétó lehetőségét, és át kéne térni a minősített többségi döntéshozatalra.

Elnökválasztás: ki lehet Jakab Péter utódja?

Jakab Péter június elején mondott le a pártvezetésről, miután a Jobbik új elnöksége nem biztosította számára a többséget a döntéshozatalhoz, vagyis tulajdonképpen kivették a kezéből az irányítást. A pártelnöki pozícióra hárman is bejelentkeztek, de ki lehet a befutó?

Fapados ügyfélkezelés - tömeges utaspanaszok a diszkont légitársaságoknál

Rendszeresek az olcsó diszkont légitársaságokkal szembeni utaspanaszok, és nem csak a Ryanairre jellemzőek, de ahogy mondani szokás: valamit valamiért. Az utasok megpróbáltatásait csak tetézi, hogy két év kényszerszünet után berobbant a nyári utazási kedv, ami teljes káoszt idézett elő az európai légi közlekedésben.

Hit és értékek

Vármegyék, főispánok: Kinek hiányoznak a történelmi címek?

Meglepetést váltott ki a hazai közéletben, hogy kormánypárti képviselők alaptörvénymódosítási javaslatot nyújtottak be a vármegye elnevezés és a főispáni cím vissza­állítására. A kezdemé­nye­zés nem okozott egyértelmű lelkesedést, Sokan egy terhelt múlt visszatérését látják benne.

HÁTTÉR

A DNS-ig hatnak a jövő forgatókönyvei, szintet lép a szintetikus élet

A jövő a szin­tetikus biológiáé. Az új tudomány­terület jelentősen átalakítja az életünket, talán még sokkal mélyrehatóbban, mint korábban a távközlés, az internet vagy a mesterséges intelligencia, állítják a futuristák.

Beköszöntött a kripto tél - kérdőjelek a kriptovaluta stabilitása körül

Beköszöntött a kripto tél. Vannak, akik a közelmúlt újabb áreséseit csak a szokásos ciklusoknak tekintik, és továbbra is optimisták. Kérdés, hogy valóban csupán átmeneti problémákról van-e szó.  Melyek azok az okok, amelyek a kriptopénzek árfolyamát a leginkább veszélyeztetik?

Megnyitotta kapuit az új Néprajzi Múzeum

Május végén Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjével nyílt meg a Néprajzi Múzeum épülete a Városligetben, az egykori Felvonulási tér helyén. Számtalan átmeneti állomás után itt végre állandó otthonra talált a magyar történelem etnográfiai gyűjteménye.

KÁVÉSZÜNET

8 kevéssé ismert, de remek strand és gyógyfürdő

Hazánk el van kényeztetve gyógy- és termálfürdők tekintetében, amelyek közmondásosan híresek világszerte. A dolgos hétköznapok után kevés jobb kikapcsolódási lehetőség van, mint egy fürdőzéssel egybekötött pihenőnap vagy nyaralás.

Hogyan élvezzük okosan a napfényt? Hogyan alakítsunk ki helyes bőrápolási rutint nyáron?

Nyáron felmerül az igény a napsütötte bőrszín elérésére. El lehet mindezt érni bőrünk védelme mellett? Kell-e mindenkinek nyári célként kitűzni a csokoládébarna bőrszín elérését? Szakemberek segítenek megválaszolni ezeket a fontos kérdéseket. A  kérdés összetett és személyre szabott, de tény, hogy a túlzott napfényfürdőnek komoly – akár életveszélyes – következményei is lehetnek. Nem árt felkészülni bőrünk védelmére.

Kiváló vízmintaeredményeink vannak

A Velencei-tó, hazánk harmadik legnagyobb természetes tava kedvező földrajzi adottságainak köszönhetően a legkedveltebb üdülőhelyek egyike. Előnye, hogy közel van Budapesthez, vízminősége most kiváló, a kijelölt fürdőhelyek biztonságosan használhatóak. 

Provence-i hangulat a Balaton mellett

A levendula amellett, hogy gyönyörködtet, remek fegyver stressz ellen is – vallja Kereskai Melinda, akinek balatonszentgyörgyi kertjében igazi ünnep a nyár. 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!