hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beköszöntött a kripto tél - kérdőjelek a kriptovaluta stabilitása körül
Beköszöntött a kripto tél - kérdőjelek a kriptovaluta stabilitása körül

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 30.
Beköszöntött a kripto tél. Vannak, akik a közelmúlt újabb áreséseit csak a szokásos ciklusoknak tekintik, és továbbra is optimisták. Kérdés, hogy valóban csupán átmeneti problémákról van-e szó.  Melyek azok az okok, amelyek a kriptopénzek árfolyamát a leginkább veszélyeztetik?

A kriptopiac a tavaly novemberi csúcsdöntések óta több hullámban elveszítette értékének kétharmadát, ami kétezer milliárd dollár veszteséget jelent. Az utóbbi hetekben két sokk érte a kriptoszektort, az első a TerraUSD bedőlése volt májusban. 

Stabil-e a stabil coin?

A Terra a stabil coinok kategóriájába tartozik. Ezek olyan virtuális pénzek, amelyek értéke fix egy másik eszközhöz képest. A legnépszerűbb stabil coinok a dollárhoz vannak rögzítve, így egy TerraUSD értéke mindig egy dollár. A stabil coinokra azért van szükség, hogy hatékonyabbá tegyék a kriptouniverzum működését. Segítségükkel egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban lehet átváltani és mozgatni a különböző kriptopénzeket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!