hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A viselkedés szabályozására is használhatnák a digitális dollárt
Küszöbön állhat az új valuta bevezetése
A viselkedés szabályozására is használhatnák a digitális dollárt

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 10. 27.
A Fehér Ház a „legnagyobb sürgősséggel” dolgozik egy terven, amely átalakítaná az Egyesült Államok pénzügyi rendszerét. Lehet, hogy közelebb van a cash nélküli társadalom, mint gondolnánk?

A közhiedelemmel ellentétben nem a kriptovaluták jelentik a pénzügy jövőjét: a monetáris fejlődés következő lépcsőfokát a központi banki digitális valuták (CBDC-k) adják.

Az Atlantic Council agytröszt Central Bank Digital Currency Tracker programja szerint 112 ország kutatja aktívan a CBDC-kre való áttérés lehetőségét, illetve fejleszti ki saját digitális jegybanki valutáját, kilenc országban pedig be is vezettek már ilyet. Elterjedése elkerülhetetlennek tűnik.

Az Egyesült Államokban szintén nagyon közel lehet a digitális dollár megvalósulása. A Biden-adminisztráció nemcsak, hogy foglalkozik az ötlettel, de kiemelten, prioritásként kezeli.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!