hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Az iráni rezsim megpróbálhatja Izraelt magával rántani a mélybe

Egyre többen foglalkoznak Izraelben annak az esélyével, hogy az atomalku felújítása, az iráni–orosz kapcsolatok drónügyletekkel való megerõsítése vezethet-e háborúhoz a perzsa és a zsidó állam között.

Pénzbüntetés és börtön a hitért: Európa szintet lépett

Miközben a kora tavaszi ügyészségi fellebbezés nyomán tovább folytatódik Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter véget érni nem akaró „Bibliapere”, újabb elkélpesztő eljárások borzolják az európai keresztények kedélyeit, melyeket a főáramú média rendre agyonhallgat.

„Ukrajnában már az izraeli bevetést gyakorolják az iráni drónok”

2020 elején érkezett Budapestre, de itt-tartózkodása óta már harmadszor szavazott Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet. Négy éve alatt már az ötödik parlamenti választást tartják a zsidó államban.

Belföld

Balázs Géza: az obszcén stílus megmutatja a beszélő lelki világát

A pedagógusok panaszai helyett sokkal inkább a fiatal generáció és a közbeszéd aggasztó állapotára irányította rá a figyelmet Pankotai Lili hétvégén előadott slam poetryje. Nem ez az első alkalom, hogy diáktüntetőknek obszcenitással sikerül a figyelem középpontjába kerülniük.

Botrány az oviban: jóga van, tolerancia nincs

„Kedves Szülők! Ma gyermekjóga alkalmával játszottunk. A zene nagyon tetszett a gyerekeknek, többször kérték lejátszani. Udvar előtt erre relaxáltak, majd elmondták érzéseiket” – posztolta ki egy óvónő a facebookos szülőcsoportjában. Mikor az egyik szülő kifogásolta a jógáztatást, azt tanácsolta neki: keressen másik óvodát.

A szív bőségéből - E heti beköszöntőnk

Az elmúlt napokban szinte mindenki úgy érezte a közéletben, hogy el kell mondania a véleményét annak a pécsi gimnazista lánynak a beszédéről, amelynek obszcén tartalma az október 23-ai tömegtüntetést követően megosztotta a közvéleményt.

Hit és értékek

Keresztényellenes uszítás és a „színes forradalmak”

A közösségek, társadalmak, nemzetek és családok felforgatása mögött olyan diabolikus szándék áll, amely több mint 200 éve igyekszik lerombolni a kereszténység befolyását az emberek között – állítja Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója. A teljes beszélgetést a Hetek YouTube-csatornáján hallgathatják meg.

Az első hindu brit miniszterelnök gazdagabb a királynál is

Az első színes bőrű brit miniszter­elnök, aki felesége révén gazdagabb a királyi családnál is. Hogyan lett egy vallását gyakorló hindu politikus a Downing Street 10. lakója?

HÁTTÉR

A bori rézbányából Sztálingrádba

„Honnan jöttél, édes fiam?” – kezdődik a beszélgetés 1947. június 7-én a dévaványai vasútállomás peronján. „Sztálingrádból jöttem, édesapám” – válaszol a kérdezett, egy 48 kilogrammra fogyott fiatalember. Onnan, ahonnan a hazatérés maga volt a csoda. Papp Bálint, vagy ahogy mindenki ismeri: Bálint bácsi nemrég megjelent visszaemlékezését olvasva, egy igazi, megtörhetetlen hívő ember életútja tárul elénk.

A PayPal is kacérkodik a cenzúrával

A PayPal nemrég bejelentette, hogy frissített szabályzata szerint 2500 dollárral büntetheti a félretájékoztatást. Bár később visszakozott, a hír ismét a szólásszabadság pénzügyi korlátozására tett Erőfeszítésekre irányította a figyelmet.

A viselkedés szabályozására is használhatnák a digitális dollárt

A Fehér Ház a „legnagyobb sürgősséggel” dolgozik egy terven, amely átalakítaná az Egyesült Államok pénzügyi rendszerét. Lehet, hogy közelebb van a cash nélküli társadalom, mint gondolnánk?

„Pszichiáterek és pásztorok is börtönbe kerülhetnek, ha nem a megfelelő szavakat használják ”

Ann Gillies kutatóként közelről tapasztalta, hogyan állítják a tudományt, az oktatást vagy akár a jogalkotást az LMBTQ célok szolgálatába. Nem csoda, hogy a gyerekek annyira össze vannak zavarodva, hogy némelyek macskának képzelik magukat, mások pedig azt hiszik, hogy a műtéttel eltávolított mellük visszanő. A neves pszichoterapeuta mégis lát reményt, ha az egyház kész kiállni az igazság mellett.

KÁVÉSZÜNET

Összefogás a 200 éves zsinagóga megmentéséért

Bő 70 év elteltével újra meggyulladtak a hanukai gyertyák a kővágóörsi zsinagógában. A második világháború óta eltelt évtizedek alatt az egykori imahely – mely a környék spirituális centruma volt – állapota jelentősen leromlott, sűrű növényzet nőtte körül az elhagyatott, patinás épületet. A zsinagógát pár éve négy magánszemély keltette életre, amikor is elhatározták, hogy megmentik az épületet. Jusztin Ádámmal, a Káli-medence Zsinagógája Alapítvány elnökével beszélgettünk.

Küzdelem a harmonikus kapcsolatokért

Már több mint két éve robbant ki a világjárvány, ami alapjaiban változtatta meg a mai társadalmunk mindennapjait, ezzel olyan nem várt helyzetek elé állítva az emberiséget, amire azelőtt nem volt még példa a huszonegyedik században. Félelem és rettegés költözött a szívekbe. Milliók haltak meg, mások pedig egyik napról a másikra veszítették el a szeretteiket, a megélhetésüket és a személyes szabadságukat.

Olyanok, mint a szél: hogyan érthetjük meg a fiatalokat?

Generációs különbségek mindig is voltak. Hogyan érthetjük meg ma gyermekeinket?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!