hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szív bőségéből - E heti beköszöntőnk
A szív bőségéből - E heti beköszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 10. 27.
Az elmúlt napokban szinte mindenki úgy érezte a közéletben, hogy el kell mondania a véleményét annak a pécsi gimnazista lánynak a beszédéről, amelynek obszcén tartalma az október 23-ai tömegtüntetést követően megosztotta a közvéleményt.

Sokan ünneplik a lány szókimondó kormánykritikáját, mások pedig számonkérik a nyilvános trágárkodást és a diákok politikai eszközként való használatát. 

Kevesen beszélnek viszont arról, hogy sajnos jóval nagyobb problémát leplezett le a pécsi tanuló felszólalása, mint az, hogy káromkodnak a mai fiatalok. Lili beszéde egy pornóbeszéd volt, amelyben visszaköszönt a generációjának rendkívül súlyos mértéket öltő pornófüggősége, gyermekkori túlszexualizáltsága, és az őket célzó gátlástalan genderpropaganda is.

Ahogyan Jézus tanítása is világosan leírja: a beszéd lényegében a szív állapotát tükrözi vissza.

S riasztó korjelenség az, hogy a biológiai nemiség tagadása, a házasság és család intézményének gyalázása, a szexuális devianciák korlátozás nélküli kiélése és egyúttal mélységes állatias leala­csonyítása az, ami elfoglalja egy egész generáció szívét. Ma már nem titkos chatszobák témája ez, hanem tízezrek előtt elszavalt hősköltemény. Becsapás lenne azt gondolni, hogy ez csak a fiatalságot érinti. A pornografizált kultúra és a képernyők rabsága éppúgy foglyul ejtette a szülőket, az erkölcsi értékek és normák módszeres felszámolása pedig felveti az intézmények, iskolák felelősségét is. A tét pedig hatalmas, hiszen a Szentírás nemcsak a szív lakmuszpapírjaként említi a nyelv szerepét, hanem sorsformáló ereje is van: Jézus féltestvérének, Jakabnak leírása szerint hasonlít a tűzhöz is, amely képes hatalmas erdőket is megemészteni.

Vigyázzunk hát a szívünkre és beszédünkre mindennél jobban, és azokra, akik oly fontosak nekünk: a fiataljainkra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!