hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Osztály, vigyázz! - E heti köszöntő
Osztály, vigyázz! - E heti köszöntő

Fotó: Vörös Szilárd

2022. 10. 06.
„Az elmúlt évben hat fizikatanárunk volt, szóval konkrétan semmit nem tudunk fizikából” – magyarázza egy gimnazista a Margit híd pesti hídfőjénél, miért is jött ki tüntetni a tanárokért.

A helyzet sok szempontból siralmas, az ügy nemes, nem csoda tehát, hogy rengeteg diák vonult ki az utcára a pedagógusok megbecsülését követelve. Sokakat talán önmagában az is meggyőzött, hogy nem kell beülni matek-, kémia- vagy épp fizikaórára. A mostani tüntetéseken részt vevő nagyszámú diáktömeggel kapcsolatban sokan már a politikai pedofília vádját vetik fel, habár diákok tüntetésére már rengeteg példa volt korábban is.

Az viszont bizonyos, hogy a sajtó és az ellenzéki politika részéről is kisebbfajta extázist tapasztalni, hogy a diákok ilyen hatékonyan képesek tüntetéseket szervezni és lebonyolítani, ellentétben a siralmasan sikerült ellenzéki demonstrációkkal.

Fekete-Győr András, a Momentum levitézlett elnöke már a választói korhatár 16 évre történő leszállítását szorgalmazza, míg a 444 valóságos sci-fi-novellát írt a demonstrációk nyomán. Kérdés, hogy mennyire szerencsés és etikus egy ennyire szakmai-politikai kérdésnek a fegyveréül éppen egy kilátástalanságtól, elmagányosodástól és kiégéstől sújtott generációt választani. Az államfőnek, minisztereknek és más közjogi méltóságoknak obszcén módon, mikrofonba kiabálva beszóló gimnazista képe, bár kétségtelenül melengeti a negyedik kétharmados vereségtől vérző ellenzéki szívet, a pedagógusok helyzetét viszont sajnos nem oldja meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!