hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pénzbüntetés és börtön a hitért: Európa szintet lépett
Intoleráns ideológiai hadjárat zajlik az unióban
Pénzbüntetés és börtön a hitért: Európa szintet lépett

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 10. 27.
Miközben a kora tavaszi ügyészségi fellebbezés nyomán tovább folytatódik Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter véget érni nem akaró „Bibliapere”, újabb elkélpesztő eljárások borzolják az európai keresztények kedélyeit, melyeket a főáramú média rendre agyonhallgat.

Míg a Római Birodalom összeomlása előtt a keresztény hit forradalmi berobbanása az „új vallást” képviselő hívők társadalmi és fizikális üldözésével járt, mielőtt meghódította volna Európát, most úgy tűnik, mintha az öreg kontinens hatalmi szervezetei kézzel-lábbal igyekeznének teljesen megszabadulni a zsidó–keresztény értékrenden felül immár annak elkötelezett – ha úgy tetszik fundamentális – képviselőitől. Lássuk hol tart-e téren a 3. évezred „modern” Európája.

Brexit után Moral Exit?

Néhány héttel ezelőtt Caroline Farrow ötgyermekes keresztény édesanyát, a CitizenGo nemzetközi keresztény kampányszervezet egyesült királyságbeli kampányigazgatóját a saját otthonában, gyermekei szeme láttára, felhatalmazás nélkül vette őrizetbe a surrey-i rendőrség. Az őrizetbe vételt megalázó motozás kísérte, drogkeresés (!) indokával. A vezető keresztény aktivistát azért tartóztatták le, mert – a vád szerint – transzneműeket sértő személyes véleményt osztott meg a közösségi médiában.

Az őrizetbe vétel során a Farrow család otthoni elektronikus eszközeit is lefoglalták a rendőrök, még a gyermekeik által az iskolai tanulmányaikhoz használt iPadeket is. Ezenkívül elvitték a lakásukból a család ékszereit is. A tapintatlan eljárás nyomán a gyerekek szinte sokkos állapotba kerültek. A Caroline Farrow őrizetbe vételéről szóló hírt – nem kis kárörömről tanúskodva – felemelt pezsgőspohárral köszöntötte Stephanie Hayden transznemű aktivista. Hayden elementáris intoleranciáját mutatja, hogy már két transzkritikus hölgyet is rács mögé küldött.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!