Hetek Univerzum
Két év Jézusért Erdogan börtönében
Andrew Brunson pásztor bibliai álmokról, a hit próbájáról és az ima erejéről

Fotó: Dósa Gyôzô

Két év Jézusért Erdogan börtönében
Andrew Brunson pásztor bibliai álmokról, a hit próbájáról és az ima erejéről
Néhány éve nyilatkozott lapunknak Natan Saranszkij orosz–izraeli emberi jogi aktivista, aki felidézte, hogy amikor 1986-ban kiszabadult a szovjet fogságból, reggel még a Gulágon ébredt, este pedig már Jeruzsálemben a Nyugati Fal előtt adhatott hálát Istennek. Egy kicsit az ön története is hasonló: amikor kiszabadult Erdoğan börtönéből, az első út­ja egyenesen a Fehér Házba vezetett, ahol Trump elnökért is imádkozott. Elmondaná, hogyan is történt? (2019.12.06)

– A szabadulásom előtti nap érzelmi hullámvasút volt minden szempontból. Reggel egy török bíróság elé kellett állnom, ahol villámgyorsan elítéltek terrorizmus támogatásának a vádjával. Börtönbüntetést szabtak ki rám, és ebből úgy tűnt számomra, hogy hosszú ideig fogságban kell még maradnom. Ekkor már két éve voltam török börtönben. Utána viszont váratlanul azt mondták, hogy a fellebbezésem alapján szabadlábra helyeznek, és kiutasítanak az országból. Hamarosan már úton is voltam a repülőtér felé. Amilyen gyorsan csak lehetett, feltettek egy amerikai katonai gépre, nehogy a török hatóságok közben meggondolják magukat. 24 óra alatt zajlott le minden: elítéltek terroristaként, estére pedig már Washingtonban, az Ovális Irodában álltam az elnök előtt. Bámulatos út volt, úgy vélem, csak Isten képes ilyen fordulatokra.

Számított rá, hogy szabadon engedik?

– Nem. Két év nagyon hosszú idő, ráadásul a török ügyészség háromszoros életfogytiglant akart kiszabni rám.

Előre eltervezte, hogy imádkozni fog a tévékamerák előtt Trump elnökért?

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!