hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fapados ügyfélkezelés - tömeges utaspanaszok a diszkont légitársaságoknál
Fapados ügyfélkezelés - tömeges utaspanaszok a diszkont légitársaságoknál

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 30.
Rendszeresek az olcsó diszkont légitársaságokkal szembeni utaspanaszok, és nem csak a Ryanairre jellemzőek, de ahogy mondani szokás: valamit valamiért. Az utasok megpróbáltatásait csak tetézi, hogy két év kényszerszünet után berobbant a nyári utazási kedv, ami teljes káoszt idézett elő az európai légi közlekedésben.

A magyar kormány június elején jelentette be, hogy 2022-ben és 2023-ban arra kötelezi a bankokat, a biztosítókat, a kereskedelmi multikat, az energiaipari és -kereskedő vállalatokat, a telekommunikációs cégeket és a légitársaságokat, hogy az extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és honvédelmi alapba fizessék be.

Az intézkedés július 1-től lép hatályba.

A legnagyobb meglepetést a légitársaságok megsarcolása okozta, hiszen tudvalevő, hogy ők a járvány legnagyobb vesztesei közé tartoznak. Az extraprofitadó ugyan a repülőtéri földi kiszolgálókra vonatkozik, méghozzá a Budapestről induló utasszám függvényében, de világszerte az a tapasztalat, hogy a földi kiszolgálók az effajta különadót átterhelik a légitársaságokra, melyek beépítik azt a jegyáraikba. Nálunk ennek mértéke Európán belüli úticél esetén fejenként 3900, Európán túlra utazóknál fejenként 9750 forint lesz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!