hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Birodalmi háború az anyaméh fölött - az abortuszkérdés a keresztény és szekuláris Amerika szakítópróbája
Birodalmi háború az anyaméh fölött - az abortuszkérdés a keresztény és szekuláris Amerika szakítópróbája

forrás: AP/Jose Luis Magana

2022. 06. 30.
A Roe kontra Wade 50 éves jogi rezsimét szüntette meg egyszeriben az amerikai Legfelsőbb Bíróság. A rémhírekkel ellentétben ez nem jelent egyet az abortusz betiltásával, de egy sokkal nagyobb háborút leplez le: a birodalomépítők és a demokratikus födera­listák harcát.

Az amerikai Pedagógusok Nemzeti Tanácsa a 80-as években még olyan jelentést adott ki, amely szerint az angol nyelv egyik legnagyobb hátulütője a köntörfalazás. Ha egy tőzsdekrachot „utolsó negyedévi tőkeapadásnak”, egy közszolgáltató tetemes elmaradásait pedig „energetikai dokumentációnak” nevezhetnek, ennek biztos nem lesz jó következménye.

Az elmúlt évtizedek fényében ez igaznak bizonyult egy még élesebb ügyben: amíg a méhben fejlődő csecsemők megölését terhességmegszakításnak vagy „reprodukciós jogoknak” lehet nevezni, könnyű érzéketlenné tenni a tömegeket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!