hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az elmúlt napok jelentőségéről - e heti köszöntő
Az elmúlt napok jelentőségéről - e heti köszöntő

2022. 07. 01.
Mivel az abortuszvita nem Magyarországon a legkiélezettebb, és ezért sokan könnyedén átsiklanak afölött, ami múlt hét pénteken történt az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán. Pedig a 21. század nem bővelkedik szerencsés fordulatokban és örvendetes közéleti hírt sem sokat hallani: június 24-e azonban ünnepnap. Egy olyan ünnepnap, ami az életet éljenzi, ami a következő generációk számára a legnagyobb öröm:

tömegek fognak megszületni, mert visszakapták erre a lehetőséget.

Sajnos a Legfelsőbb Bíróság közel sem volt olyan bátor, hogy a magzatok élethez való jogát deklarálja, de már annak is örülnünk kell, hogy az abortusz korlátozásának országszintű tilalmát visszavonta. Ugyanakkor ne legyenek illúzióink: a háború még nem dőlt el.

Az amerikai partvidéket és metropoliszokat uraló szélsőbalos, „progresszív” ideológiarendszer totális konfrontációját láthatjuk kibontakozni a középső és déli államokban fennmaradt keresztény értékrenddel szemben. Ezzel párhuzamosan megmutatkozik mindkét tábor ideológiai hozzáállása az államisághoz is: a progresszívok a globalista jellegű és birodalmi szándékok mentén operáló központi kormányzatot helyeslik, a keresztény-konzervatív tábor pedig az államok föderatív szövetségét szeretnék. Mivel a Legfelsőbb Bíróság ítéletével az egyes államok hatáskörét erősítette meg, ez elfogadhatatlan a washingtoni elit számára.

A tét óriási: nem csupán a konzervatívok életének és vagyonának épsége múlik rajta (amit az abortuszpárti terroristák célba vesznek), hanem Amerika és a nyugati civilizáció jövője is nagyban eldől, amint Amerika népe újra átgondolja az alapokat:

van-e jogunk ölni, avagy sem?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!