hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Sztárbotrányok árnyékában ki foglalkozik Hollywood keresztényüldözésével?

Miközben hetek óta Johnny Depp és volt feleségének visszataszító ügyével bombázzák a közvéleményt, kevesebb figyelem összpontosul a szórakoztatóiparban kibontakozó keresztényellenes folyamatokra. Pedig a hitüket csendben megélő keresztény színészek elleni támadások intő jelek.

Az EU szankciói saját farkába harapó kígyóként működnek

Hiába csökkent a kereslet, a gázár az egekbe szökött, így Oroszország az ukrán háború két hónapjában megkétszerezte energiabevételeit. Az EU a teljes olajembargóban látja a megoldást, ami többek között hazánkat is igen kényes helyzetbe taszítja.

A politikailag eredendően semleges óriásvállalat egyre inkább a progresszió élére áll

Ugyan nem ritka dolog, hogy egy óriásvállalat beszáll a kultúrharcba, azonban a Disney új párharca Florida kormányzójával amellett, hogy némileg komikus, veszélyes trendeket vetít előre a gyerek­tartalmakkal kapcsolatban.

Belföld

Aggasztóan sok szakdolgozó hagyná el az egészségügyet

A járványügyi veszélyhelyzet május 31-én ér véget, miáltal megszűnik az egészségügyben dolgozók felmondási tilalma is. Egy felmérés szerint a szakdolgozók 38 százaléka távozna a közegészségügyből: pályát váltana, szétnézne külföldön vagy átigazolna az egyre terebélyesedő hazai magán­szektorba.

Az Orbán-kormány előtt álló legnagyobb kihívások

A belpolitika aligha állítja nagy kihívás elé az Orbán-kormányt a következő években, a nemzetközi politika és a gazdaság színterén azonban annál több kreativitásra és diplomáciai érzékre lesz szükség. Elemzőket kérdeztünk a témában.

Ingatlan vagy értéktárgyak?

A befektetések kapcsán általában állampapírra, aranyra, részvényre vagy ingatlanra gondolunk. Ugyanakkor sokak lakását díszítik festmények vagy értékes tárgyak. A jól megválasztott műtárgyak befektetések is egyben, melyek az esztétikai örömön túl komoly profitot is hozhatnak tulajdonosuknak.

Hit és értékek

800 éve jelent meg történelmünk egyik legfontosabb dokumentuma

Nyolcszáz éve, 1222 tavaszán bocsátotta ki II. András magyar király nevezetes okiratát, az Aranybullát. Ez a 31 cikkelyt tartalmazó oklevél a magyar történelem egyik legnagyobb hatású irata lett. A benne rögzített jogok révén a magyar parlamentarizmus, illetve a hazai alkotmányosság kiformálódásának egyik kiindulópontjaként tartjuk számon.

HÁTTÉR

A robotok már a hálószobában vannak

A dolgok internete az emberi élet minden területét érinti, beleértve az intim szférát is. A megvalósítás valamilyen stádiumában lévő újítások arzenálján megdöbbentő végignézni: fényévekre kerültünk a szex eredeti rendelte­tésétől és természetétől.

Az orosz–ukrán háború digitális frontja

Az orosz–ukrán háború frontvonalai közül elsőként nyílt meg a digitális, mely láthatatlanul befolyásolja a felek erőviszonyait és a háború végkimenetelét is eldöntheti. A kialakult kiberkonfliktusban több százezer hacker vesz részt jelenleg is.

"Az árral szemben is sikeresen " – Interjú Ilan Srulovicz-cal, az Égard Watches vezérigazgatójával

Míg az olyan óriásvállalatok, mint a Nike vagy az Adidas szinte versenyeznek, melyikük tudja jobban képviselni a transzideológiát, a floridai Égard Watches óramárka amellett tesz hitet legújabb reklámvideójában, hogy az a nő, aki annak születik. A cég magyar származású vezérigazgatóját arról kérdeztük, mi inspirálta a videót, melynek magyar változatát gyűlölet­beszédre hivatkozva már le is tiltotta a Youtube.

KÁVÉSZÜNET

Siófok adott otthont a Nemzetközi Littworld Konferenciának

37 éve minden harmadik esztendőben megszervezik az evangéliumi keresztény kiadók, újságok, írók és szerkesztők nemzetközi fórumát. Idén április 24–29. között került sor a Nemzetközi Littworld Konferenciára Siófokon, az Azúr Hotelben.

Vitaest Mihalec Gábor és Szabó Simon között

Dr. Mihalec Gábor családterapeuta és Szabó Simon színész fejtette ki gondolatait a fiatalokat érintő kapunyitási pánik kapcsán. Habár az eseményen főként gondolkozásbeli különbség adódott a felek között, nyilvánvalóvá vált, hogy egy társadalmat jelentősen megosztó téma került reflektorfénybe.

Éhínségek Európa történelmében

Az éhezés végigkísérte az emberiség történelmét, és még ma sem számoltunk le vele. 811 millió ember még mindig éhezik. Az egy évtizede tartó csökkenés után az éhínség újra növekszik. 2019 és 2020 között az alultáplált emberek száma 161 millióval nőtt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!