hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az EU szankciói saját farkába harapó kígyóként működnek
Vérző olaj
Az EU szankciói saját farkába harapó kígyóként működnek

Fotó: AP / Martin Meissner

2022. 05. 05.
Hiába csökkent a kereslet, a gázár az egekbe szökött, így Oroszország az ukrán háború két hónapjában megkétszerezte energiabevételeit. Az EU a teljes olajembargóban látja a megoldást, ami többek között hazánkat is igen kényes helyzetbe taszítja.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A szénből, földgázból és olajból származó 62 milliárd eurós bevétellel Oroszország megszorongatása nem igazán jött össze Európának, derül ki a Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) jelentéséből. A tetemes összegből 41 milliárd az EU-ból érkezett.

A jórészt állami tulajdonban álló orosz energiavállalatok gyakorlatilag közvetlen bevételt biztosítanak a moszkvai kormányzatnak. Az EU ezzel – mint várható volt – komoly energiacsapdába sodorta magát. A CREA szakértői emiatt arra szólítják föl Európa vezetőit, hogy a lehető leghamarabb találjanak alternatív megoldást a fosszilis energiahordozókra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!