hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ingatlan vagy értéktárgyak?
A műkincs is kiváló befektetés lehet
Ingatlan vagy értéktárgyak?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 05. 05.
A befektetések kapcsán általában állampapírra, aranyra, részvényre vagy ingatlanra gondolunk. Ugyanakkor sokak lakását díszítik festmények vagy értékes tárgyak. A jól megválasztott műtárgyak befektetések is egyben, melyek az esztétikai örömön túl komoly profitot is hozhatnak tulajdonosuknak.

Az ingatlanpiac hamar kigyógyult a Covid-betegségből. Az ingatlanforgalmazók adatai alapján új értékesítési csúcsokkal indult a 2022-es év is.

A pénzbőség és az alacsony kamatok korszaka azonban véget érni látszik, így az ingatlanpiaci kilátások is bizonytalanabbá váltak. A lakáshitelek kamata itthon már jelentősen emelkedett, ami várhatóan folytatódni fog. A több mint két hónapja tartó háború és a borúlátóbb gazdasági előrejelzések, recessziós félelmek szintén sokakat elbizonytalaníthatnak.

Az utóbbi időszak pénzbőségét a műtárgypiac is kihasználta. A Covid alatti visszaesést gyors növekedés követte. A globális műtárgypiac forgalma 2021-ben már meghaladta a járvány előtti szintet. A műkincsek, régiségkereskedők és aukciós házak bevételét 65 milliárd dollárra becsülik. Ezen a piacon is a régi és az új nagyhatalom versenyez egymással. Jelenleg az USA több mint 40 százalékos domináns részesedését még nem fenyegeti veszély, de Kína itt is a második helyen követi. A dobogó harmadik fokán pedig egy korábbi birodalom, az Egyesült Királyság áll.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!