hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Éhínségek Európa történelmében
Amikor eltört a kenyér botja
Éhínségek Európa történelmében

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 05.
Az éhezés végigkísérte az emberiség történelmét, és még ma sem számoltunk le vele. 811 millió ember még mindig éhezik. Az egy évtizede tartó csökkenés után az éhínség újra növekszik. 2019 és 2020 között az alultáplált emberek száma 161 millióval nőtt.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A z éhínségek okai a természeti környezetből fakadnak – ez lehet pél­dá­ul árvíz, hőmérsékleti változás vagy rovarinvázió –, illetve emberi eredetűek, mint a háborúk pusztítása. Az éhezésekről készült legrégebbi feljegyzések egyike a Kr. e. 4. évezredbeli Egyiptomból származik.

A Bibliában említett első éhínség Ábrahám pátriárka napjaiban volt. Az ókori Római Birodalomban is feljegyeztek nagy éhínségeket, amelyek főként a természeti környezet hatására következtek be, de nyomásgyakorlás eszközeként is alkalmazták a provinciák lakosságának kiéheztetését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!