hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Zelenszkij tanácsadója előre megmondta, mikor lesz a háború - Szerinte ez az út a NATO-csatlakozáshoz

Az ukrán kormányfő mellett álló, egyre nagyobb befolyást szerző Olekszij Aresztovics már 2019-ben megjósolta az ukrán–orosz háborút. Előre megmondta, mikor és hol fog kitörni a konfliktus, és mindezt pozitív fejleménynek tartotta: a NATO-csatlakozásuk egyetlen eszközének. Akkor és most is úgy gondolja, semmilyen ár nem túl drága e cél elérése érdekében.

Nehéz helyzetben Izrael: kormányválság, terror, utcai zavargások

Tíz hónap (vihar előtti) csend után újra eszkalálódni látszik az izraeli–palesztin konfliktus. Terror, utcai verekedések, és ennek tetejébe politikai csatározások, valamint kormányválság dominálja a mindennapokat a Közel-Kelet egyetlen demokráciájában.

A progresszió roncsai - avagy miért fontos a gyermekvédelem

Ha az ember az Egyesült Királyság egyik legnívósabb egyetemén jár, valamelyest föl van készülve arra, hogy a progresszív ideológia különböző megnyilvánulásai­val szembesül majd. Arra nehéz azonban mentálisan felvérteznie magát, hogy milyen emberi roncsokat ont magából a posztkeresztény kultúra.

Belföld

Megszelídülhet-e a hazai szélsőjobb? Mire lehet számítani a Mi Hazánktól a Parlamentben?

Kiküszöbölnék az ős-Jobbik „gyermekbetegségeit”, és nem kívánnak szélsőségekbe bocsátkozni, ám megalkudni, besimulni sem hajlandóak – válaszolta a Mi Hazánk Mozgalom a Hetek kérdésére, miszerint folytatják-e az egykori Jobbik antiszemita-rasszista örökségét. Vajon mi várható a parlamentbe jutott radikális párttól?

Mi véd meg a szélsőségektől? - holokauszt emléknap volt az iskolákban

A teljes vidéki magyar zsidóság gettósítása 1944. Április 16-án kezdődött Kárpátalja és Északkelet-Magyarország nagyobb városaiban, embertelen körülmények között. Egy hónap múlva Auschwitz-Birkenauba deportálták a gettólakók százezreit, ahol zömüket azonnal megölték. Rájuk emlékeztek az évforduló kapcsán az iskolákban.

Az „agymosott” szavazók mítosza: Budapest kontra vidék

Kiéleződött volna a vidék–Budapest ellentét? A választási eredmények első ránézésre ezt sugallták, ám ha jobban megnézzük az eredményeket, azok inkább falu és nagyváros, vidék és Pest közeledéséről árulkodnak.

Hit és értékek

A haladás vallása eltörölné a kereszténységet

Hosszabb időt töltött Budapesten az egyik legismertebb amerikai konzervatív szerző, Rod Dreher. A Danube Institute és a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója elutazása előtt egy kötetlen beszélgetésen összegezte magyarországi benyomásait, miközben hazája számára is érvényes megoldásokat keresett. Néhány érdekes kérdés és válasz a találkozóról.

Kedves Olvasó!

Hazugság nélkül élni – A keresztény másként gondolkodók kézikönyve címmel írt szókimondó könyvet Rod Dreher amerikai konzervatív publicista.

HÁTTÉR

Meleg, vegán és szerinte Isten halott - Kicsoda Noah Harari, napjaink egyik legbefolyásosabb gondolkodója?

„Isten valóban halott, csak még nem sikerült megszabadulnunk a holttesttől” – állítja napjaink legfelkapottabb „prófétája”. És azt is elárulja, mi vár az emberiségre, ha ezt az „akadályt” leküzdi: egy szabad akarat nélküli, algoritmusok irányította globális rendszer részei leszünk (2022.04.22.)

A technológia mint megváltó? - A transzhumanizmus kritikája

Lehet-e keresztény transzhumanista, mik az automatizálás veszélyei, és lehet-e az elme evolúciójáról beszélni? A technológia rohamléptekben halad a transzhumanizmus céljainak megvalósulása felé, ám még mindig nagyon sok kérdés vár megválaszolásra.

A forint művészete - Hogyan alakul ki a bankjegyek és pénzérmék dizájnja?

A közel hétszáz éves múltra visszatekintő magyar forint formájában és értékében sok változás állt be az évszázadok alatt, a nemzeti fizetőeszköz mégis fontos része a nemzet történelmének. De mi alapján dől el, hogy milyen lesz egy bankjegy vagy pénzérme kinézete?

KÁVÉSZÜNET

121 éve született Szerb Antal, aki még a barakkban is Shakespeare-t olvasott fel

1901. május elsején született Szerb Antal író, irodalomtörténész, műfordító, a Magyar irodalomtörténet és A világirodalom története szerzője. Tragikusan rövid életének ránk hagyott, gazdag életművére emlékezünk.

Lásd empatikusabban a világot! - Interjú Sziklay Bence viselkedés-elemzővel és profilozóval

Nem bízhatjuk a véletlenre, hogy értjük-e a testbeszéd, a metakommunikáció nyelvét az üzleti és a magánéletben. Sziklay Bence a világ első számú katonai és hírszerzési viselkedés-szakértőtől tanultakat osztja meg a HETEK olvasóival.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!