hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zelenszkij tanácsadója előre megmondta, mikor lesz a háború - Szerinte ez az út a NATO-csatlakozáshoz
Zelenszkij tanácsadója előre megmondta, mikor lesz a háború - Szerinte ez az út a NATO-csatlakozáshoz

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 04. 21.
Az ukrán kormányfő mellett álló, egyre nagyobb befolyást szerző Olekszij Aresztovics már 2019-ben megjósolta az ukrán–orosz háborút. Előre megmondta, mikor és hol fog kitörni a konfliktus, és mindezt pozitív fejleménynek tartotta: a NATO-csatlakozásuk egyetlen eszközének. Akkor és most is úgy gondolja, semmilyen ár nem túl drága e cél elérése érdekében.

Olekszij Aresztovics, az ukrán elnök hadi tanácsadója már 2019-ben, nem sokkal Zelenszkij megválasztása előtt kinyilvánította, hogy a háború elkerülhetetlen Oroszországgal.

Egy televíziós nyilatkozatában arról értekezett, hogy Putyin újra kívánja indítani a hidegháborút, amit ezúttal az európai biztonsági rendszer de facto szétzúzásával akar megnyerni.

A tanácsadó szerint ezt az követi, hogy Oroszország a széteső EU-tagállamok ellen fordul, egyesével, hiszen úgy esélyük sincs, s ilyetén létrejön az új Szovjetunió. A látszólag jól értesült, amúgy megdöbbentően nyugodt (sőt, mondhatni unott) nyilatkozatban tulajdonképpen kioktatta a kérdezőt Putyin szándékai kapcsán, mondván, az orosz elnök nem siet, 2032-2035 távlatában gondolkodik és tervezget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!