hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Hazugság nélkül élni
Kedves Olvasó!

2022. 04. 21.
Hazugság nélkül élni – A keresztény másként gondolkodók kézikönyve címmel írt szókimondó könyvet Rod Dreher amerikai konzervatív publicista.

Nagy sikert aratott műve a napokban magyarul is megjelent, és ebben azzal szembesíti a közép-európai keresztényeket is, hogy drámaian kevés
idő maradt a társadalom morális összeomlásának megállítására vagy legalábbis ennek lassítására. A hívő szerző számos példával érzékelteti, milyen romlást okoz az isteni és természetes törvényektől elszakított haladás mítosza.

Dreher szerint a birodalmak bukása előtt rendszeresen megfigyelhető volt, hogy a társadalmon eluralkodtak olyan téveszmék, amelyek miatt nem vették észre az ablakuk alatt leselkedő végzetet. Ma a szekuláris politikusok, hitehagyott vallási vezetők, valamint a tudományos és kulturális elit által új vallásként képviselt progresszió a civilizáció tartópilléreinek a szétverésével fenyeget.

„A szexuális forradalom valójában technológiai forradalom, amely állandó harcot folytat a testre külső körülmények miatt jellemző természetes korlátokkal és belül az önismerettel”

– írja Dreher, aki mégsem látja kilátástalannak a küzdelmet.

Ehhez azonban a keresztényeknek meg kell érteniük, hogy ma ők korunk másként gondolkodói, akik ellenzékben vannak. Még az általa nagyra becsült Magyarországon is, nem beszélve azokról a társadalmakról, ahol ma olyan tiltott dolog hangot adni a hivatalostól eltérő
narratívának, mint a kommunizmus idején megkérdőjelezni a párt ideológiáját. Gondolatait hallgatva és olvasva mégis bátorító a felismerés: maradtak tettre kész, józan gondolkodók szerte a világon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!