hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dominóként dőlnek be az egyházak
Michael L. Brown szerint sok lelkész már feladta a küzdelmet a világgal
Dominóként dőlnek be az egyházak

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 06. 23.
„Ahol lebecsülik a világ csábító és megtévesztő erejét, ott könnyen annak csapdájába esnek” – nyilatkozta lapunknak Michael L. Brown amerikai valláskutató annak a felmérésnek a kapcsán, mely szerint a keresztény pásztorok már csak kevesebb mint fele rendelkezik bibliai világnézettel. Brown szerint sok lelkész nincs is tisztában azzal, üzenetei mennyire eltérnek az igazságtól.

Meglepték önt a felmérés mondhatni sokkoló adatai?

– Évek óta mondom azt, hogy az amerikai egyház zavarodottsága a fő ok, amiért Amerika ilyen zavarodott állapotban van, hogy már arról sem tudunk megegyezni, hogy ki a férfi és ki a nő. Természetesen vannak destruktív ideológiák és kulturális hatások az ilyen káosz mögött, de ezek erőteljes befolyása nem független az egyház állapotától. Az egyház állapotáért pedig a fő felelősök azok a keresztény vezetők, akik maguk is össze vannak zavarodva. Láthatjuk, hogy a dominók hogyan dőlnek egymásra.

Arról korábban ön is többször írt, hogy milyen problémák vannak az amerikai gyülekezetekben. Most azonban a vezetők állapotáról kaphattunk látleletet. Ez hogyan befolyásolja az összképet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!