hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Netanjahu új választás nélkül is újra kormányfő lehet

A kényszerkoalíció bukásának örül, de a három és fél éven belüli ötödik választástól tart az izraeli Telepesek Tanácsának (Yesha Council) elnöke. Jigal Dilmoni a Heteknek adott interjúban azt is elmondta, hogy az elmúlt tíz évben az izraeli társadalomban többségbe kerültek azok, akik támogatják Júdea, Szamaria és a Jordán-völgy szuverenitását.

Biden Szaúd-Arábiai útja: az olaj mindenek felett?

Júliusban Szaúd- Arábiába látogat az amerikai elnök. Izrael diplomáciai előnyökre számít, mások pedig bírálják Bident, aki megválasztásakor még páriának minősítette Mohamed bin Szalmant.

Kirill, akiért Orbán is tűzbe tette a kezét

Orbán Viktor megvétózta volna a hatodik uniós szankciós csomagot az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka személye ellen bevezetni kívánt intézkedések miatt. Erre sokan felkapták a fejüket; vajon ki az a vallási vezető, akiért síkra szállt a magyar kormányfő?

Kedves Olvasó!

 Jól szituált középosztálybeli amerikai család, mindenki jól néz ki, csupa mosoly, sugárzik, hogy boldogok.  A róluk szóló riporttal csatlakozott az idei Pride hónap alkalmából a transzmozgalomhoz a konzervatív média zászlóshajója,  a Fox News.

Belföld

Létezik-e extraprofit, és ha igen, miért nem?

A 2008-as válságkezelés már bevált eszközét, a különadók rendszerét vetette be a kormány a rezsicsökkentés védelmében extraprofit adó néven. De létezik-e extraprofit? Kiket különböztet meg a kormány? Kirívó-e ez a jellegű adó?

Elektromos autózás: így lövi lábon magát Európa

Az elektromobilitás diktátumként való bevezetése mögött progresszív ideológiai szándékok húzódnak, és miközben a környezetvédelmet érdemben nem szolgálja, az európai gazdaságot azonban „lábon lövi”. A témáról Várkonyi Gábor autóipari szakértővel beszélgettünk.

Számos lehetőség rejlik a nevelőszülői szolgálatban

Az utóbbi évtizedben egyházi szolgáltatók vették át a főszerepet a hazai gyermekvédelem-ben. A rendszermég sok szempontból korrigálásra szorul, mindenek- előtt a nevelő­szülők anyagi és szakmai megerősí-tésére lenne szükség – vélik az új szolgáltató, a Csemete Nevelőszülői Hálózat szakértői.

Hit és értékek

Dominóként dőlnek be az egyházak

„Ahol lebecsülik a világ csábító és megtévesztő erejét, ott könnyen annak csapdájába esnek” – nyilatkozta lapunknak Michael L. Brown amerikai valláskutató annak a felmérésnek a kapcsán, mely szerint a keresztény pásztorok már csak kevesebb mint fele rendelkezik bibliai világnézettel. Brown szerint sok lelkész nincs is tisztában azzal, üzenetei mennyire eltérnek az igazságtól.

HÁTTÉR

Egyensúlyban a civil élet és a magas sport között

Idén májusban Magyarországról rajtolt a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny; a háromhetes olasz kör első három szakaszát rendezték meg hazánkban. A fiatal tehetség, Fetter Erik minden várakozást felülmúlva a 83. helyen végzett.

Magyar eszközök a világűrben

A legtöbbek számára Farkas Bertalan utazása az utolsó olyan emlék, amikor Magyarország az űrutazásban maradandót alkotott. Pedig azóta is számos – ugyan  kevésbé látványos, de – cseppet sem elhanyagolható eredményt értek el a magyarok a világűr meghódításában.

Pride hónap: így hódít a transzkultúra Amerikában

Más nemzetek kultúrájára, életmódjára és gazdasági jólétére kifejtett centripetális hatása miatt az amerikai demokrácia állapota mindannyiunkat érint, így az is, ami a Pride hónap okán az Egyesült Államokban történt.

KÁVÉSZÜNET

Újjáéledt zsinagóga a Balaton-felvidéken

Ha a gonoszság teljes terve sikerül, azokat a kiválóságokat is megölték volna, akiket a balatonfüredi tárlaton bemutatnak. Ők azonban megmenekültek, az Élet szavával válaszoltak a sötétség szavára, és nagyot alkottak. Az ő életművükkel is találkozhatunk a különleges épületben, amelyrõl a kurátort kérdezzük.

Hogyan bánjunk okosan a pénzünkkel?

Sajnos hazánkban még nagyon csekély a fiatalok és a felnőttek pénzügyi tudása. Egyre többen tájékozódnak ilyen blogokon, és fordulnak szakemberekhez, hogy elkerüljék a rossz anyagi döntések sorát. Mit javasolnak a pénzügyi szakemberek a HETEK olvasóinak? Szőke László pénzügyi tanácsadó, a Pénzügyi Tudakozó blog alapító-szerkesztője úgy gondolja, minden család életében fontos, hogy anyagi kérdésekben tudatosak legyenek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!