hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyensúlyban a civil élet és a magas sport között
Giro utáni interjú Fetter Erik kerékpárossal
Egyensúlyban a civil élet és a magas sport között

Forrás: Eolo-Kométa

2022. 06. 23.
Idén májusban Magyarországról rajtolt a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny; a háromhetes olasz kör első három szakaszát rendezték meg hazánkban. A fiatal tehetség, Fetter Erik minden várakozást felülmúlva a 83. helyen végzett.

Milyen érzés volt a Giro d’Italiát átélni?

– A legmerészebb álmainkban sem mertük ezt soha gondolni. Amikor még gyerek voltam, az, hogy valaki egy háromhetes Grand Touron induljon, elérhetetlennek tűnt. Mindig is azt mondták nekünk, hogy lehetetlen erre a szintre eljutni, ezért volt óriási dolog, hogy tényleg ott lehettünk a Giro d’Italián, és az, hogy mindez – egyben életem első Grand Tourja – Magyarországról indult, az meg már tényleg a hihetetlen kategória.

Mennyivel a rajt előtt realizálódott, hogy te is ott lehetsz? Hogyan zajlik a kvalifikáció egy ilyen körversenyre?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!