"Tömeges téveszme" - a keresztényeken és a Biblián gúnyolódott az HBO műsorvezetője
Egyre több baloldali szervezet állítja be közellenségnek a konzervatív hívőket, kérve Biden elnököt, lépjen fel velük szemben
"Tömeges téveszme" - a keresztényeken és a Biblián gúnyolódott az HBO műsorvezetője

Forrás: Youtube/Real Time with Bill Maher

2021. 02. 10.
Bill Maher az HBO csatornán futó műsorában keményen nekiment a konzervatív amerikai keresztényeknek és a Bibliának egyaránt, mikor az impeachmentről, a capitoliumi ostromról és a QAnon-összeesküvésről beszélt, egy apró kisebbség viselkedését kivetítve a nagy többségre.

"Ha vesszük a fáradságot, hogy újabb alkotmányos felelősségrevonási eljárási tárgyalást folytassunk le, akár őszintén be is vallhatjuk, miről is szól az egész. Január 6-a eseményei hívők kezdeményezéséből indultak ki"

- jelentette ki a nyíltan ateista műsorvezető, majd a Bibliát is gúny tárgyává tette, amikor a Jelenések könyvének utolsó időkre vonatkozó szimbolizmusát egyszerű "varázslatnak" titulálta, illetve a könyvet jelölte meg a QAnon összeesküvés-elmélet forrásaként.

"Olvasták valaha is a Jelenések könyvét? Ez a Biblia. Ez a ti szent könyvetek, keresztények,... a mágikus vallási gondolkozásmód vírus, és a QAnon csak a legújabb mutációja,"

- érvelt Maher, gyakorlatilag minden hit képviselőjét demonizálva. 

Annak ellenére, hogy a keresztény, bibliai hitnek valójában semmi köze az összeesküvéselmélethez, az HBO műsorvezetője magabiztosan kijelentette:

"ha QAnon fanatikus vagy, akkor fundamentalista keresztény is".

Maher tehát több alkalommal is súlyosan megsértette keresztény hívők millióit, akiknek egyáltalán semmi közük effajta elméletekhez, a tortára a habot azonban azzal tette fel, hogy megmondta nekik

"b******k meg az érzelmeiteket"

Nem Bill Maher azonban az egyetlen, aki ilyen módon fordult a keresztények ellen a közelmúltban. A Secular Democrats for America (szekuláris demokraták Amerikáért) csoport felszólította a Biden-kormányt, ássa alá az amerikai keresztények vallásszabadsághoz fűződő alkotmányos jogait.

A csoport azt képviseli, hogy az amerikai "vallásos jobboldal" valamiféle radikális mozgalom szinonimája, ami a demokráciát igyekszik aláásni. Más baloldali csoportokkal együtt ők is "keresztény" és "vallási" veszélyt látnak, és az állam ellenségeinek tartják őket, és a CBN keresztény híroldal elemzője szerint másodrangú állampolgárrá akarják őket tenni.

Novemberben a következőt üzenték Bidennek küldött levelükben:

"Arra kérjük önt, ne becsülje  alá a keresztény nacionalista mozgalom és a vallásos jobboldal intézményes erejét.

Tervük keresztény nacionalista vezetés és a gondolatvezetők által hirdetett bibliai elvek csípett értelmezésén nyugszik. A felsőbb hatalom által rendelt politikai menetrendjükkel támogatói bázisuk fegyelmezett, motivált és mélyen elkötelezett egy olyan jövőkép mellett, amely nem áll összhangban alkotmányos alapértékeinkkel és demokratikus alapelveinkkel"

Tony Perkins, a Family Research Council elnöke az oldalnak tett nyilatkozatában határozottan kijelentette, már január 6-a előtt egyértelműen jelen voltak a keresztény hit marginalizálására tett erőfeszítések.

"Annak érdekében, hogy előmozdítsák a demokrata párt tervét, ami baloldali és marxista lényegű, ki kell iktatniuk Amerika vibráló, ortodox keresztény hitét, ami az útjukban áll."

Egy másik csoport, a Szekuláris Koalíció arra kérte az elnököt, vonja vissza a Trump által hívők védelmére hozott rendelkezéséeit, és akadályozza meg, hogy kormányzati támogatáshoz hozzáférhessenek. Egy LMBT-csoport pedig felszólította az elnököt a keresztény iskolákkal kapcsolatos beavatkozásra. 

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!