hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A progresszió roncsai - avagy miért fontos a gyermekvédelem
A progresszió roncsai - avagy miért fontos a gyermekvédelem

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 04. 21.
Ha az ember az Egyesült Királyság egyik legnívósabb egyetemén jár, valamelyest föl van készülve arra, hogy a progresszív ideológia különböző megnyilvánulásai­val szembesül majd. Arra nehéz azonban mentálisan felvérteznie magát, hogy milyen emberi roncsokat ont magából a posztkeresztény kultúra.

Skócia fővárosától, a történelmi kincsekben gazdag Edinburghtól nem messze található St. Andrews városkája. Mindkét település híresen gyönyörű, telis-tele kulturális és természeti örökségekkel. St. Andrewsban működik az Egyesült Királyság harmadik, Skóciának pedig legrégebbi egyeteme, amelyet 1413-ban alapítottak, és amely felsőoktatási intézmény a tavalyi évben a The Times ranglistáján Cambridge-et és Oxfordot is maga mögé kényszerítette. 

Egy ottani vitaversenyre vittem ki egy magyar egyetemista csoportot. A racionális vitázás kultúrája és a vitaversenyek szervezése évszázadok óta az angolszász egyetemi élet központi része, így alig vártuk, hogy a „profiktól tanuljunk”. Magától értetődő, hogy az intézmény színvonalához méltó nemzetközi eseményre számítottunk; ezzel szemben a versenyen sokkoló állapotok fogadtak minket.

A kezdeti meghökkenést az okozta, hogy mennyire nem érdekelt senkit az egyedüli külföldről érkező delegáció. Lovagiasságra már gondolni sem mer az ember, de az alapvető civil fogadtatás is hiányzott egy elvileg „befogadó kultúrájú” helyen. Azonban ennél sokkal, de sokkal fontosabb és drasztikusabb jelenség, amivel szembesülnünk kellett: 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!