hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lásd empatikusabban a világot! - Interjú Sziklay Bence viselkedés-elemzővel és profilozóval
Lásd empatikusabban a világot! - Interjú Sziklay Bence viselkedés-elemzővel és profilozóval

fotó: Géresi Gergely

2022. 04. 21.
Nem bízhatjuk a véletlenre, hogy értjük-e a testbeszéd, a metakommunikáció nyelvét az üzleti és a magánéletben. Sziklay Bence a világ első számú katonai és hírszerzési viselkedés-szakértőtől tanultakat osztja meg a HETEK olvasóival.

Honlapodon olvasható, hogy a „mi a legnagyobb sikerem?” kérdésre a válaszod: „hogy ismét járok, érzem a lábaimat, és segítség nélkül el tudok menni bárhova!” Ezt hogyan érthetjük?

– Három évvel ezelőtt egy angol cégtől Közép-Amerikában voltam kiküldetésben. A dzsungel közepén gyorshajtás miatt autóbalesetet szenvedtem, ami majdnem az éle-tembe került. Háromfelé tört a gerincem, a csípőm is több helyen eltört, leszakadt a lépem, és egyéb súlyos belső sérüléseim is voltak, össze kellett varrni a májamat, a vesémet, és azt mondták, nem fogok járni soha többet. Hittel és a családom, illetve a barátaim rengeteg támogatásának köszönhetően, hála Istennek, mint láttátok, a saját lábamon jöttem be. Az, hogy hat hónapig kórházban voltam ágyhoz kötve, megváltoztatta az életemet, sok mindent átértékeltem. Például azt, milyen nagy dolog újra járni.  
Nem felejtem el a pillanatot, amint dr. Bagdy Emőke írta a könyve első lapjára nekem, ami hihetetlenül jól visszaadta, amit érzek: „Ahhoz, hogy az legyél, aki ma vagy, annak kellett történnie, ami történt.” Tehát szakmai sikereim mellett a balesetem és a felépülésem egy rendkívül fontos momentum volt az életemben.

Profilozással foglalkozol, amit a szakma neves képviselőjétől, Chase 
Hughes-tól tanultál. Bemutatnád őt röviden?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!