hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Elegendőek-e a nyugati szankciók Moszkva megfékezésére?

A hidegháború vége óta nem volt ilyen feszült a helyzet kontinensünkön. A tét pontosan Európa poszthidegháborús határainak megőrzése vagy átrajzolása.

Egyetlen év alatt több mint 100 ezren haltak bele túladagolásba Amerikában

Amerikában rekordméreteket ölt a drogtúladagolásos – elsősorban a fentanil miatti – halálesetek száma, miközben az ország déli határán jelentkező migrációs nyomást sikerrel használják fel a mexikói drogkartellek a csempészéseik alkalmával. Százezernél is többen vesztették életüket a kábítószer miatt egy év leforgása alatt.

Káoszkeltés: kik állhatnak a kazahsztáni események mögött?

Orosz segítséggel állították helyre a rendet Almatiban. Már csak az a kérdés: ki miatt borult föl a rend? Az orosz érdekszférába tartozó állam elnöke külföldi terroristák államcsínyét emlegeti, Putyin pedig a „színes forradalom képviselőit” véli a tüntetések hátterében.

Belföld

Hova vezet az LMBTQ-jogok feltétel nélküli támogatása?

Vannak dolgok, amik természetüknél fogva kizárják egymást: a víz eloltja a tüzet, a vas a cseréppel nem vegyíthető, a transzmozgalom radikális követelései felülírják a nők alapvető jogait. Aki konzervatívként vagy keresztényként a melegházasságért küzd, szükségszerűen ellentmondásba kerül majd saját világnézetével.

800 ezer ember lehet Magyarországon, aki alkoholbetegnek számít

Az elmúlt évtizedben a fiatal felnőttek és a diplomások egyenesen élre törtek mind a nagyobb, mind a kulturáltabb ivászatok terén. Ennek okait kerestük szakértők segítségével.

Kedves Olvasó!

A héten a köztársasági elnök bejelentette az országgyűlési választások időpontját, így választ kaphattunk a múlt heti címlapsztorinkban felvetett egyik kérdésre: Orbán Viktor politikai jövője előbb eldőlhet, mint Emmanuel Macroné, hiszen a francia elnökválasztás első fordulója egy héttel később, április 10-én lesz (a második pedig április 24-én).

Hit és értékek

Kiválasztottak: a reformáció vérbe fojtotta a belső ellenzékét

Alighogy kibontakozott ötszáz évvel ezelőtt a reformáció Németországban, Luther Mártonnak és a többi vezetőnek szembe kellett nézniük azzal, hogy elindult egy náluk is radikálisabb mozgalom. A kihívás éles teológiai vitához és véres leszámoláshoz vezetett.

HÁTTÉR

Amikor hiába rendelsz hamburgert a Mekiben, mert elfogyott a karbonkereted

Az elmúlt másfél évben megszaporodtak a személyes karbonkvóták bevezetését szorgalmazó hangok. Úgy tűnik, a COVIDra új társadalomformáló trendek épülnek.

Gab, Minds, Parler: hova lehet menekülni, hogyha utolér a techvilág cenzúrája?

Az alt-tech médiafelületek korábban visszafogott felhasználói körrel rendelkeztek. Az elmúlt években azonban több tízmillióan kezdték el használni ezen oldalakat az egyre intoleránsabb fősodratú platformok mellett vagy helyett.

Robotok, amik képesek "szaporodni": mit kell tudni a xenobotokról?

„Szaporodásra” is képes miniatűr robotokat hoztak létre kutatók. A (majdnem) élő robotok utódjait őssejtekből szerelik össze, amelyek ezt követően újabb robotok összeszerelésére alkalmasak.

"A kapus poszt szinte már egyéni sportnak is beillik" - interjú Dibusz Dénessel, a Fradi kapusával

„Egy kapusnak soha nem szabad megelégednie: mindig többet és többet kell akarni az élettõl” – mondja Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa.

KÁVÉSZÜNET

A „milliárdosok klubja” a járvány alatt is hasít

A legvagyonosabb emberek és vállalataik tevékenységei azt is mutatják, merre halad ma a világ gazdasága. Ők azok, akik tükröt tartanak a világ fogyasztói és befektetői elé, hogy lássák, globális szinten mire is támasztották a legnagyobb keresletet.

Hol lehet Hitler elrejtett aranyvonata? És Da Vinci eltűnt festménye? - legendás kincsek nyomában

A történelem viharos évezredei során számos legendás kincsnek és műtárgynak nyoma veszett. Képzeljük magunkat néhány percre a folyton kalandokba keveredő régészprofesszor, Indiana Jones helyébe és indulhat a kincsvadászat!
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!