hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"A kapus poszt szinte már egyéni sportnak is beillik" - interjú Dibusz Dénessel, a Fradi kapusával
A hálóőr a közelmúltbeli sikerekről és az edzőváltásokról is beszélt a Heteknek
"A kapus poszt szinte már egyéni sportnak is beillik" - interjú Dibusz Dénessel, a Fradi kapusával

Fotó: hetek/Nyirő Márk

2022. 01. 13.
„Egy kapusnak soha nem szabad megelégednie: mindig többet és többet kell akarni az élettõl” – mondja Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa.

Évek óta nyújt kiegyensúlyozott és magas teljesítményt a kapuban, aminek köszönhetően megkérdőjelezhetetlen a helye a kezdőcsapatban, ráadásul a Ferencváros jelenlegi keretében ő számít a legeredményesebb játékosnak: négyszeres magyar bajnok, háromszoros kupa-, egyszeres liga- és kétszeres szuperkupagyőztes. Emellett szerepelt az Európa Liga és a Bajnokok Ligája csoportkörben is, ahol Messivel és Cristiano Ronaldóval is farkasszemet nézett. Hogyan jutott el idáig, milyen emberek motiválták a pályája elején és hogyan látja a jelenlegi magyar utánpótlás helyzetét? Ezekről a kérdésekről is beszélgettünk.

Az elmúlt három év elég eseménydúsra sikerült a szempontodból. Kétszer is sikerült bejutnotok az Európa Liga csoportkörébe, egyszer pedig a Bajnokok Ligája csoportkörébe is, miközben egymás után háromszor is megnyertétek a bajnokságot, mindeközben a válogatottal is kijutottatok az Európa Bajnokságra. Kijelenthetjük, hogy most vagy a pályafutásod csúcsán?

– Azt sosem lehet tudni, mit hoz a jövő, hogy esetleg tudunk-e még ezeknél is nagyobb sikereket elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!