hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A szuperállam ellen építenek új szövetséget Európa konzervatívjai

Európában egyre több állampolgár érzi azt, hogy őket nem képviseli senki az EU intézménylabirintusában. Az viszont minden korábbinál jobban érzékelhető, hogy a kiépülő új birodalmi hatalom a keresztény kultúrkör felforgatásával kísérletezik. Mikor telik be a pohár annyira, hogy a különbségeket félretéve egységes frontot alkossanak Európa jobboldali pártjai?

Lesz-e háború Ukrajnában?

Az Egyesült Államok és a NATO szövetségeseitől származó hírszerzési adatokra hivatkozva a média október vége óta rendszeresen beszámol az orosz haderő és katonai felszerelések ukrán határhoz közeli mozgósításáról. Oroszország először tagadott, majd hisztériakeltéssel vádolta meg a Nyugatot. Ukrajna megszállása úgy tűnik, hamar megkezdődhet.

Kicsoda Éric Zemmour, aki viszahódítaná Franciaországot?

Franciaország következő elnöke feltehetően nem lesz, de az üzenete megmozgatja az embereket. Egy újabb kívülálló, aki kimondja, amit mások nem. Éric Zemmour különös küldetése.

Belföld

1 millió ember bajban: egészségügyi krízist okozhat az infláció

Egyre több gyógyászati segédeszköz hiánycikknek számít Magyarországon. Ha nem változik a tb-finanszírozás rendszere, a folyamatos drágulások miatt 2022-re komoly ellátási gondok alakulnak ki, s különösen hátrányos helyzetbe kerülnek a közfinanszírozott eszközöket vásárló betegek.

„A gyakorlat azt mutatja, hogy az oltások működnek”

„Lehet statisztikát készíteni, a papír mindent elbír, de be kell menni egy Covid-osztályra, és megnézni a gyakorlatot. Ez elég beszédes” – mondta a Heteknek Jakab Ferenc virológus­professzor, akit a vakcinák hatékonyságáról, a gyermekek oltásáról és a járvány lehetséges lefolyásáról kérdeztünk.

"Közjogi perverzió" - Schiffer András a Völner-ügyről

Nem volt még olyan magas szintű politikus érintett korrupciós ügyben, mint az igazságügyi miniszterhelyettes Völner Pál, akit vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak. A most kirobbant Fideszt érintő botránnyal kapcsolatban kérdeztük Hack Pétert és Schiffer Andrást.

Hit és értékek

Így indult: húszéves a Vidám Vasárnap

Húsz évvel ezelőtt indult a Hit Gyülekezete élő istentisztelet-közvetítése, a Vidám Vasárnap. A Magyarországon újdonságnak számító televíziós evangelizációt az ATV azóta is sugározza, de a műsor és az ahhoz kapcsolódó tartalmak ma már a közösségi felületeken is elérhetők. A kezdetekről a műsor rendezőjét, Márkus Józsefet kérdeztük.

Egy VII. századi hitvédő a muszlim hódítás árnyékában

Advent idején érdemes felidézni, hogy milyen szenvedélyes és fontos viták zajlottak le a középkor hajnalán Jézus Krisztus személyéről. Elsősorban a keleti egyház vezetői küzdöttek a korukban (is) elterjedt ferdítések és hamisítások ellen. A bibliai szándékú tisztázást tragikus módon a hirtelen támadt iszlám hódítás zavarta meg. A vita látszólag apró betűkön és szavakon zajlott, ám ezek a hit legfontosabb kérdéseit érintették.

HÁTTÉR

A tudós, aki nélkül nem dönt a Kínai Kommunista Párt

Vang Hu-ning ott van a Kínai Kommunista Párt szinte minden politikai döntése mögött. A nyilvánosságot kerülő tanácsadó nevével eddig alig lehetett találkozni, de az utóbbi időben egyre többen felismerik befolyásának valódi mértékét.

Digitális rezsi: ön mennyi pénzt költ el észrevétlenül?

„Drágul a Netflix!” harsogták néhány hete az internetes médiumok. Ugyan az árnövekedés nem volt kifejezetten nagy, mégsem meglepő a hírverés, hiszen tulajdonképpen egy új közszolgáltatóról van szó.

KÁVÉSZÜNET

A magyar bőrgyógyász, akinek hálálkodtak a hollywood-i sztárok

Bíró László, Teller Ede, Bartók Béla, László Ernő. De ki az a László Ernő? Egy biztos: beillik azok sorába, akik magyarként történelmet írtak a szakmájukban, de a zsidótörvények miatt mégsem itthon futották be pályájukat.

Interneten vásárol? Erre figyeljen, hogy ne verjék át!

Karácsony közeledtével egyre többen ragadnak klaviatúrát, hogy a világhálón keresztül végezzék el az ünnepi bevásárlást. A jogszabályokat betartó cégek mellett sajnos akadnak olyanok is, akik megkárosítják a jóhiszemű embereket. Hogyan előzhetjük meg a bajt?

Pénzen igenis lehet boldogságot venni!

A december sokak számára az ajándékozás idõszaka. Ilyenkor jobban odafigyelünk szeretteinkre, gyakrabban nyújtunk segítséget ismerõseinknek, és szívesebben adakozunk „a jó cél” érdekében. Dr. Bohács Krisztina (PhD) intelligen­ciakutatót, a Gem Tanulási Központ szakmai vezetõjét arról kérdeztük, milyen hatással van az ajándékozás, a nagylelkûség az emberi agyra.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!