hetilap

Hetek hetilap vásárlás
1 millió ember bajban: egészségügyi krízist okozhat az infláció
Hiány a gyógyászati segédeszközök piacán
1 millió ember bajban: egészségügyi krízist okozhat az infláció

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 12. 09.
Egyre több gyógyászati segédeszköz hiánycikknek számít Magyarországon. Ha nem változik a tb-finanszírozás rendszere, a folyamatos drágulások miatt 2022-re komoly ellátási gondok alakulnak ki, s különösen hátrányos helyzetbe kerülnek a közfinanszírozott eszközöket vásárló betegek.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az elmúlt hónapokban az érintettek azzal szembesültek, hogy egyre nehezebb hozzájutni olyan alapvető gyógyászati segédeszközökhöz (GYSE) – s különösen igaz ez a közfinanszírozott termékekre –, mint a bot, járókeret, rollátor (kerekes járókeret), hallókészülékek, kötszer, kompresszoros harisnya vagy pelenka.

Egy GYSE-ket forgalmazó szakbolt vezetője lapunknak elmondta: a hiányállapotot a drasztikus áremelkedések idézték elő. Megnőttek a beszerzési árak, ugyanakkor a 18 éve rögzített közfinanszírozott árakat nem emelhetik a kiskereskedők.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!