hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A magyar bőrgyógyász, akinek hálálkodtak a hollywood-i sztárok
László Ernő Nyitrazsámbokrétről indulva hódította meg az új világot
A magyar bőrgyógyász, akinek hálálkodtak a hollywood-i sztárok

Forrás: Wikipédia / Himeredith

2021. 12. 09.
Bíró László, Teller Ede, Bartók Béla, László Ernő. De ki az a László Ernő? Egy biztos: beillik azok sorába, akik magyarként történelmet írtak a szakmájukban, de a zsidótörvények miatt mégsem itthon futották be pályájukat.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Bőrgyógyászati áttörésekről kétségkívül keveset szól a közbeszéd, így eshet meg, hogy alig néhányunk ismeri a honfitársunk a nevét, aki a modern bőrápolás egyik pionírja volt. Audrey Hepburn azt vallotta róla: „Szépségem 50 százalékát édesanyámnak köszönhetem, a másik 50 százalékát Erno Laszlónak.” Hogy megtudjuk, honnan származott a színésznő bájának fele, vissza kell utaznunk egészen a mai Szlovákia területén lévő Nyitrazsámbokrétig. Itt született László Ernő 1897-ben Lőwenstein néven.

A Magyar Királyi Orvostudományi Egyetem Bőrgyógyászati Karán, majd Berlinben tanult neves professzorok mellett, míg 1920-ban két híresség kezelésével robbant be a köztudatba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!