hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szépségpraktikák Otthon
A házi szépítőszerek nem mentek ki a divatból
Szépségpraktikák Otthon

Fotók: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 05. 14.
A koronavírus-járvány velejárójaként márciusban a szépségszalonok bezárták kapuikat, majd májusban nagy részük újranyitott. Ha még korainak tartanánk felkeresni kedvenc fodrászunkat vagy kozmetikusunkat – és a kreativitásra is nyitottak vagyunk-, házilag is készíthetünk szépítőszereket arc- és hajpakolás gyanánt.

Az ,,otthon, édes otthon” szlogent bőven megélhettük az elmúlt két hónapban, valószínűleg senki nem unatkozott – de vajon csak a túlélésre összpontosítottunk, vagy testünk ápolására is fordítottunk időt? Bárhogy is alakult, lehet változtatni a kialakult helyzeten, mert önmagunknak és a velünk élő családtagjainknak is tartozunk annyival, hogy jólápoltan töltjük a napjainkat, járvány ide vagy oda.

Házi szépítőszereket már nagyszüleink is készítettek – náluk nem sorakozott a polcon krémek, pakolások, arclemosók garmadája, hanem a természet kincsestárából ápolták bőrüket, hajukat, és milyen jól is tették! Ha nyitott szemmel vásárlunk, a hazavitt vitamindús kincsekből jó elfoglaltság lehet – akár a nagyobb tinikkel közösen – egy színes ápoló maszk, vagy akár egy frissítő arcvíz elkészítése.

Ne csak egye, kenje is!

Vannak speciális összetételű maszkok és pakolások, melyeket csak laboratóriumi körülmények között lehet előállítani. Vannak azonban olyanok is, melyeket könnyen hozzáférhető anyagokból házilag is elkészíthetünk, ezért ideálisak otthoni bőrápoláshoz. A házi szerek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, tápanyagokat, ásványi anyagokat, és viszonylag olcsók. Tejtermékek, friss gyümölcsök, zöldségfélék, tápláló olajok, tojás, élesztő, gabonatermékek, gyógynövények – a felsorolt élelmiszerek nem csupán elfogyasztva szolgálhatják egészségünket: kis előkészítéssel a bőrünket is kisimítják, hidratálják, ránctalanítják vagy éppen felfrissítik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!