hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szuperállam ellen építenek új szövetséget Európa konzervatívjai
Féltik a kontinens jövőjét
A szuperállam ellen építenek új szövetséget Európa konzervatívjai

Orbán és Morawiecki: legitimációval csak tagállamok szuverén intézményei rendelkeznek. (Fotó: AP / Darko Bandic)

2021. 12. 09.
Európában egyre több állampolgár érzi azt, hogy őket nem képviseli senki az EU intézménylabirintusában. Az viszont minden korábbinál jobban érzékelhető, hogy a kiépülő új birodalmi hatalom a keresztény kultúrkör felforgatásával kísérletezik. Mikor telik be a pohár annyira, hogy a különbségeket félretéve egységes frontot alkossanak Európa jobboldali pártjai?

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az Európai Néppárt balra tolódása óta jogos igény, hogy a jobboldal valamiféle egységes nagy tömbben képviseltesse magát az Európa Parlamentben. A jelentős konzervatív pártok régóta kéretik és kelletik magukat, de a flört egyelőre nem hozott frigyet.

Orbán április 1-én fogadta Budapesten lengyel kollégáját és Matteo Salvinit, az olasz Lega elnökét. Július legelején pedig a Fidesz, a lengyel PiS és még 14 másik párt közös nyilatkozatot adott ki, ami Európa jövőjét vázolta föl a közép-európai országok perspektívájából. A szöveg a nemzet, a család és a keresztény értékek védelmét rögzíti, és egyértelműen az EU csúcsszervei által erőltetett Európa Jövője Konferenciára óhajt alternatív választ adni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!