hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tudós, aki nélkül nem dönt a Kínai Kommunista Párt
Vang Hu-ning, a világ legbefolyásosabb teoretikusa
A tudós, aki nélkül nem dönt a Kínai Kommunista Párt

Vang Hu-ning a Kommunista Párt Népi Kongresszusán 2017-ben. (Fotó: AP / Andy Wong)

2021. 12. 09.
Vang Hu-ning ott van a Kínai Kommunista Párt szinte minden politikai döntése mögött. A nyilvánosságot kerülő tanácsadó nevével eddig alig lehetett találkozni, de az utóbbi időben egyre többen felismerik befolyásának valódi mértékét.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Halk szavú, szemüveges, és kollégái szerint is befelé forduló. Hszi Csin-pinget minden útjára elkíséri, mégis mindig a háttérben van a fotókon. Önmagát a konfuciánus tudósok hagyományos, politikától elzárkózó útját járó gondolkodóként jellemzi. Politika iránti érdeklődése ugyanakkor rányomta bélyegét tudományos pályafutására: egyetemi karrierjének és publikációinak homlokterében a politikai logika, illetve a korrupció kérdésköre állt. Nem kellett hozzá sok idő, hogy a kommunista vezetés felkarolja – így vált Vang Hu-ningből igazi, tipikus „szürke eminenciás”.

Csiang Cö-min volt kínai főtitkár győzte meg az 1990-es évek elején, hogy adja fel tudományos karrierjét és csatlakozzon a Kínai Kommunista Párt vezetéséhez. Vang csaknem valamennyi addigi kapcsolatát megszakította, de felhagyott a publikálással, a nyilvánosság előtti beszédekkel, és a külföldiekkel való érintkezéssel is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!