hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lesz-e háború Ukrajnában?
Moszkva tagad, a Nyugat aggódik
Lesz-e háború  Ukrajnában?

Fotó: AP

2021. 12. 09.
Az Egyesült Államok és a NATO szövetségeseitől származó hírszerzési adatokra hivatkozva a média október vége óta rendszeresen beszámol az orosz haderő és katonai felszerelések ukrán határhoz közeli mozgósításáról. Oroszország először tagadott, majd hisztériakeltéssel vádolta meg a Nyugatot. Ukrajna megszállása úgy tűnik, hamar megkezdődhet.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Moszkva azzal védekezett, hogy az orosz csapatok közelebb vannak Fehéroroszországhoz, mint az ukrán határhoz. Később éles váltással az orosz kommunikáció már azzal vádolta Ukrajnát, hogy háborút készít elő a területén kikiáltott úgynevezett népköztársaságok ellen a Kelet-Donbászban, valamint Zelenszkij elnök Krímmel kapcsolatos kijelenté­seire is fenyegetésként tekint. Oroszországot ezen felül a NATO terjeszkedése és orosz határokhoz való közeledése zavarja – lássuk be, nem alaptalanul.

Ukrajna és a Nyugat a Krím 2014-es megszállása óta fenyegetésként tekint az orosz mozgósításra: a Kreml pedig immár nemcsak nem tagadja a csapatok mozgósítását az ukrán határ közelében, de időnként meglebegteti, hogy készen is áll a felhasználásukra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!