hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interneten vásárol? Erre figyeljen, hogy ne verjék át!
Az online vevők negyede már volt csalás áldozata
Interneten vásárol? Erre figyeljen, hogy ne verjék át!

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 12. 09.
Karácsony közeledtével egyre többen ragadnak klaviatúrát, hogy a világhálón keresztül végezzék el az ünnepi bevásárlást. A jogszabályokat betartó cégek mellett sajnos akadnak olyanok is, akik megkárosítják a jóhiszemű embereket. Hogyan előzhetjük meg a bajt?

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az elmúlt években egyre többen, egyre nagyobb összeget költöttek el web­áruházakban Magyarországon és világszerte egyaránt. A korrekt cégek mellett egy ideje már megjelentek a netes szélhámosok is, akik különböző módszerekkel próbálják vásárlásra bírni a tapasztalatlan és kapkodó vásárlókat. A jó hír, hogy a csapdájuk némi körültekintéssel elkerülhető.

Csere vagy nem?

A tisztességtelen eszközöket alkalmazó webshopok abban az esetben is megvásárolhatóként tüntetnek fel egy-egy terméket, ha nincs raktáron és a közeljövőben nem is lesz elérhető. Erről szerencsésebb esetben legkésőbb a rendelési folyamat végén szerez tudomást a vásárló, rosszabb esetben pedig a kiszállításkor, amikor előfordulhat, hogy egy jóval drágább terméket kap kézhez a gyanútlan vevő. Az ismertebb, felhasználóbarát módon üzemelő online élelmiszerboltok felületén meg lehet jelölni, hogy igényt tartunk-e helyettesítő termékre. Ha bejelöljük, hogy igen, akkor leggyakrabban a hiánycikk árfekvéséhez és minőségéhez hasonló terméket kézbesítenek. Ha nem élünk a lehetőséggel, akkor az adott tétel kimarad a csomagból.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!