Újra berobbanhat az online vásárlás a második hullám alatt
Háromszor több webáruház jött létre a koronavírus megjelenése óta
Újra berobbanhat az online vásárlás a második hullám alatt

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 16.
A koronavírus megjelenése Magyarországon is alapjaiban változtatta meg az életet, ennek következtében a webes forgalom is sosem látott magasságokba emelkedett. Háromszor több webáruház és 30%-kal nagyobb látogatottság az első hullámban. A kérdés az, újra szárnyalásnak indul-e a netes vásárlás?

A 75 ezer weboldalt kiszolgáló Tárhely.eu Kft. adatai szerint az első hullám alatt (2020 március-június) 30 százalékkal nőtt az ügyfeleik látogatóinak száma, háromszor többen telepítettek webáruházat, és háromszor többen fogtak bele új weboldal készítésébe, mint 2019 azonos időszakában.

"Második hullám, Black Friday, karácsony. Teljesen egyértelmű, hogy még nagyobb robbanásra is számíthatunk. Hatalmas előnyre tettek szert azok a cégek, akik már az első hullám alatt megindították vagy új alapokra helyezték online jelenlétüket"

- mondta Kárpáti Zoltán, a cég szakembere.

A legnépszerűbb hazai tárhelyszolgáltató arra is kitért, hogy bár rengeteg cég köztudottan a kényszer miatt reagált a koronavírus-járványra, és fordult az internetes világ felé,  sok vállalkozó az évek óta dédelgetett ötletei megvalósításába vágott bele, ami szintén forgalomfelhajtó tényező.

"Nem csupán mennyiségi, minőségi javulásnak is lehetünk a szemtanúi. Aki azonban kimarad, az lemarad, és hatalmas lépéshátrányba kerül a konkurenciával szemben. "

 

- tette hozzá Kárpáti, kiemelve, hogy még most sem késő megindítani a digitális transzformációt.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!