hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Volt brit miniszter: már az iszlamisták irányítják az országot

A zsidókkal kezdődött, de nem áll meg ott. Az iszlamizmus úgy tűnik, nemcsak a rendőrséget szorította passzivitásba Nagy-Britanniában, de az elmúlt napokban világossá vált, hogy már magát a parlamenti rendszert és a szabadságjogokat is erősen fojtogatni látszik.

Háborús üzenetekkel tesztelik az európai lakosságot

A hét elején nyugati csúcsvezetők ültek össze Párizsban, hogy Ukrajna jövőjéről tárgyaljanak, majd Emmanuel Macron kijelentette: nem zárható ki, hogy nyugati csapatokat küldjenek a frontra. A francia elnök szavaitól ugyan elhatárolódtak a szövetségesei, felmerül a kérdés: elszólta magát az Élysée-palota ura, vagy csak a nyugati közvéleményt akarta felrázni az apátiából?

Békétlenség  - E heti köszöntőnk

A napokban rendkívüli ülést tartottak Párizsban Európa vezetői. Ukrajna jövőjéről egyeztettek, majd a csúcstalálkozó után a házigazda, Emmanuel Macron sokkolta az öreg kontinenst, amikor arról beszélt: nem elképzelhetetlen, hogy a Nyugat katonákat küld Ukrajnába, mert Oroszország semmiképpen sem nyerheti meg a háborút. 

Belföld

Hiába a törvény: magyar iskolákba is eljut az LMBTQ-propaganda

Magyarországon ma gyermekvédelmi eljárások indulnak bántalmazás gyanújával olyan szülők ellen, akik nem elég toleránsak gyermekeik nemi identitásváltásával kapcsolatban. Egy pszichológus pedig, aki szakmai érvek alapján védi a kisgyermekeket az LMBTQ-propagandától, életveszélyes fenyegetést kapott.

Hit és értékek

Miért gondolják egyre többen, hogy Oroszország tartja vissza az Antikrisztust?

Tucker Carlson Putyinnal készített interjúja érdekesen illusztrálta, mennyire erős kontrasztot képez az orosz gondolkodás történelmi beágyazottsága a nyugati emberre egyre jellemzőbb impulzivitással, történelmietlenséggel szemben. Azonban az orosz mentalitás legalább ennyire kötődik a jövőhöz és a transzcendenshez: egy szóval, az apokalipszishez is.

HÁTTÉR

Wicca, a kereszténység ősmodern ellensége

A BBC a „modern boszorkányság atyjának” nevezte a most hatvan éve elhunyt Gerald Gardnert, aki könyveivel megfogalmazta az általa az ősi kelta szóval „wicca” vallásnak nevezett újpogányság alapelveit.

Bepillanthatunk-e az örökkévalóságba a zenén keresztül?

Lehet-e hangokból katedrálist építeni? Vagy a zenén keresztül bepillantani az örökkévalóságba? Ábrahám Márta nemzetközi szinten egyedülálló kutatásainak köszönhetően soha nem ismert rétegekben tárulnak fel Johann Sebastian Bach művei.

Transzellenes posztja miatt tiltották ki a fociszurkolót

A szabadság illúziójához szokott Európa polgárai egyre gyakrabban találkoznak olyan területeken is kontrollal és megfigyeléssel, ahol végképp nem számítanak rá. Például a fociban.

Így tarolta le a netes piacot a Temu

Lassan nem tudunk úgy egyetlen cikket sem elolvasni, vagy egy szimpla nyelvleckét elvégezni, hogy legalább egyszer ne bukkanna fel egy új virtuális piactér fizetett hirdetése. Hogy ez az agresszív digitális marketingkampány értünk, azaz a vásárlókért folyik-e, vagy éppen ellenünk, majd az idő eldönti. Egy biztos, a Temu jelenleg megkerülhetetlen.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!