hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Transzellenes posztja miatt tiltották ki a fociszurkolót
Pályára lép a szivárványrendőrség
Transzellenes posztja miatt tiltották ki a fociszurkolót

Linzi Smith után „LMBTQ-ellenes” megjegyzések miatt kémkedett a Premier League. (Forrás: YouTube / The Free Speech Union)

2024. 02. 29.
A szabadság illúziójához szokott Európa polgárai egyre gyakrabban találkoznak olyan területeken is kontrollal és megfigyeléssel, ahol végképp nem számítanak rá. Például a fociban.

A ngliában az elmúlt években sok változás történt, melyek nem kizárólag a brexit eseményeit jelentik. Beszélhetnénk a migráció hatásairól is, de az LMBTQ iránti totális térdhajtást a labdarúgás szerelmesei a saját bőrükön érzékelhetik.

Nagy port kavart a helyi médiában a 34 éves Linzi Smith története, akit 2026-ig kitiltottak a Newcastle United stadionjából. Ennek az oka az, hogy az X közösségi oldalon megosztott egy bejegyzést, melyben azt állította, hogy „a transznemű nők biológiai férfiak”, márpedig ez a vélemény kedvenc csapatának menedzsmentje szerint diszkriminatív és gyűlöletkeltő. Az eset pikantériája abban rejlik, hogy Linzi LMBTQ-jogokért küzdő leszbikus hölgy, aki ezt nyíltan vállalja a közösségi oldalakon.

A Newcastle United szurkolója, miután az általa „Stasi-vizsgálatnak” nevezett eljárás eredményeként kizárták a klubból, összetört szívvel azt mondta, hogy az események menete „megrendítette”. Kapott egy 11 oldalas dossziét, amely a magánéletéről nagyon konkrét részleteket tartalmazott, például azt, hogy hol lakik és hol sétáltatja a kutyáját: a Premier League szivárványrendőrsége titkosszolgálati minőségű ellenőrzést végzett a nővel kapcsolatban. Végül váratlanul rendőrök jelentek meg az ajtajában, és 25 percen keresztül kihallgatták a hölgyet. Mint kiderült, közel négy hónapja nyomoznak utána.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!