Leszbikus csók az új Toy Story-filmben: 14 ország tiltotta be a Disney új érzékenyítő akcióját
Nem ez az első ilyen húzása a Disney-nek
Leszbikus csók az új Toy Story-filmben: 14 ország tiltotta be a Disney új érzékenyítő akcióját

Részlet a filmből.(forrás: Twitter/So Fain)

2022. 06. 24.
Bár Chris Evans szerint gyalázatos, de még igenis vannak olyan országok, ahol kontrollálják a filmekben lévő LMBTQ-t propagáló tartalmakat.

Ilyen országok közé tartozik Malajzia, Indonézia, Libanon és Szaúd-Arábia is. Egy tucatnyi ország fogalmazta meg kérését a vállalat felé, hogy vegyék ki az LMBTQ tartalmú csókjelenetet az egyébként 6-os karikával ellátott animációs filmből, de a Disney nem tett eleget kérésüknek.

Bár a film egyébként sem lett kasszasiker, de ezzel az atitűddel még jobban megosztóvá vált. 

Chris Evans, aki Buzz Lightyear-t narrálja a filmben, így vélekedett:

„Tökéletes jele ez az idő előrehaladásának, és ez mutatja, hogy a dolgok a jó irányba haladnak.

De keserédes utóízt ad az egésznek, hogy erről külön beszélni kell. Látható, hogy ez még mindig nem a normális helyzet, még mindig nagy út áll előttünk.”

A melegcsók két női szereplő között, Alisha Hawthorne és Kiko közt csattan el, ami olyan természetesen veszi ki magát, hogy Buzz és a többi szereplő jóindulatú mosollyal, meghatottan szemléli a két leszbikus nő szerelmes pillanatát. Sajnos ez a moziélmény vár a Toy Story-rajongó kisgyermekekre. 

 

Ezzel a jelenettel igazából nagyot lépett előre az igencsak progresszív Pixar: ez az első olyan játékfilm, amibe melegcsókot csempésztek. 

Habár a Disney már több ízben is igyekezett a gyermekeknek szánt produkciókba LMBTQ-tartalmakat csempészni. 

(Hetek/Washington Post)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!