Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre helyezését a Mi Hazánk
Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre helyezését a Mi Hazánk

Fotó: Facebook / Karácsony Gergely

2022. 07. 07.
Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre vagy elé helyezését a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Elmondta: a nap folyamán nyújtotta be a kezdeményezést, amellyel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról szóló törvényt módosítanák, mondván,

egyfelől a jelkép kitűzése "a gyerekek számára is látható propaganda", másrészt garázdaságot valósít meg, mivel megbotránkoztat másokat.

A politikus hozzátette: a közvélemény a kirívó szeméremsértésekkel, család- és közösségellenességgel azonosítja a szivárványzászló jelképeként használó mozgalmat. A szivárványzászló középületeink homlokzatán a magyar nemzeti lobogó mellett, azzal azonos méretben, mintegy egyenrangúként történő elhelyezése sértő és lealacsonyító módon meggyalázza Magyarország zászlaját, az elvileg kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket - fogalmazott Novák Előd.

Karácsony kirakatta a zászlót

Karácsony Gergely június végén posztolt egy képet a közösségi oldalán a városházára kihelyezett szivárványos zászlóról. Többek között azt írta: „A világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie”. Hozzátette:

„Azzal a hittel, azzal a reménnyel tűztük ki idén is a szivárványos zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes. Hanem magától értetődő”

- írta. 

(Hetek / MTI / Facebook)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!