hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Szintet lépett az orosz–ukrán háború

Kedd hajnalban átszakadt a többlépcsős Dnyeper vízerőmű-rendszer egyik gátja, települések sorát öntötte el az ár. Arra azonban, hogy pontosan mi is történt, és ki is a felelős, feltehetőleg a vizsgálatok lezárultáig nem kapunk pontos választ.

Drogok és bandaharcok keserítik a dán főváros turistalátványosságát

A Christiania közösség Koppenhága egyik legkedveltebb turistalátványossága, nem utolsósorban a legálisan vásárolható kannabisznak köszönhetően. Bár kezdettől fogva bűnbandák hatalmi harcainak színtere, ami miatt rendszeresen az újságok címlapjára kerül, a dán állam mégsem számolja fel.

Hogy sodródhatott államcsőd szélére az Egyesült Államok?

„Éppen most foglaltam törvénybe a kétpárti költségvetési megállapodást, amely elhárítja Amerika legelső államcsődjét” – tweetelte Joe Biden elnök szombaton. Washingtonnak van érzéke a drámához, hiszen a megállapodás nélkül hétfőn az USA valóban fizetésképtelenné vált volna. De miért került ilyen veszélybe a világ legnagyobb gazdasága és legerősebb pénzügyi hatalma?

Belföld

8000 felett minden más: Pajor István Suhajda Szilárd tragédiájáról

A legidősebb magyar 8000-es hegymászót, a sportújságíróként is máig aktív Pajor Istvánt kérdeztük Suhajda Szilárd tragédiája nyomán arról, mit jelent ilyen magasságba eljutni és ott egyedül dönteni.

Kötelező akciók: ez fog megálljt parancsolni a drágulásnak?

Az élelmiszerárak magas inflációjának letörését reméli a kormány a június 1-jétől bevezetett kötelező akcióktól, melyek során hetente 20 féle termék ára lesz legalább 10 szá-zalékkal olcsóbb. Emellett az árstop is érvényben marad – jelen állás szerint június 30-áig.

Hit és értékek

Megdöbbentő adatok: ennyit lógnak a magyarok a telefonjaikon

„Soha nem látott még ehhez hasonlót” – hirdeti a forradalmi újdonságként bemutatott szuperszemüvegéről az Apple. A telefonjaival az egész világot meghódító techóriás szerint a Vision Pro a legnagyobb dobásuk az első iPhone óta, ami igencsak rémisztő annak fényében, hogy az elmúlt 16 évben mennyien váltunk függővé egy addig még soha nem használt terméktől.

Transzőrület: hatalmas biznisz az emberek megcsonkítása

Az emberiség fejlődésének új szakaszát szeretnék megnyitni azok az amerikai milliárdosok, akik a gyógyszeripar nagyágyúival és a transzhumanista mozgalom vezéralakjaival összefogva a „testen túli szintetikus nemi identitások” elfogadtatására törekednek.

Pusztulás előtt büszkeség - E heti köszöntőnk

Ismét megérkezett a meleg, és a megkérdőjelezhetetlen alternatív identitások, szexuális preferenciák 50-nél is több árnyalatának virágzása az utcákon és a kirakatokban.

HÁTTÉR

Szomszédok ünnepe: hatalmas siker a francia kezdeményezés

Az individualizmus és az elmagányosodás korában a közösség­építés különösen nagy kihívást jelent. A virtuális világ által generált felszínes kapcsolatrendszerek illúziójában még kevésbé törekszünk nyitni azok felé, akik mellett nap mint nap köszönés nélkül elsétálunk. Valódi, személyes emberi érint- kezésekre márpedig mindannyiunknak szüksége van. A francia „Szomszédok Ünnepe” (Fête des voisins) nevű társadalmi kezdeményezés ezt a szemléletet hivatott népszerűsíteni.

Honnan fúj a szél a német energiapolitikában?

A klímalobbi szorítása a legnagyobb kárt eddig a német gazdaságban okozta, de egyre nagyobb teret nyer Európai Uniós szinten is. A jelek szerint nem a gyakorlatiasság, a gazdasági hatékonyság vagy a költségcsökkentés számít a legjobban, hanem egy olyan ideológia, amely egy szűk kör meggyőződését kényszeríti rá hatalmas tömegekre.

Új film: sokan már arra sem tudnak válaszolni, mi a nő

„Van-e egy csirkének nemi identitása? Szokott sírni egy csirke? Van olyan, hogy öngyilkos lesz egy csirke?” – kérdezi Michelle Forcier, egy ún. „gender-megerősítő” műtéteket végző gyermekorvos teljesen komolyan a What is a woman? című dokumentumfilmben. Matt Walsh, a Daily Wire portál kommentátora neves szaktekintélyeket keresett meg, és egyszerűen hagyta őket beszélni, közben pedig világosan lelepleződtek a transzideológia alátámaszthatatlan állításai. Forcier doktornő például azt próbálta bizonyítani, hogy a tyúkot az a tény teszi nősténnyé, hogy világra jövetelekor „meghatározzuk” a nemét, nem pedig az, hogy képes tojni.

KÁVÉSZÜNET

Tóth Gabi a Heteknek: normális, átlagos értékekért küzdök

A sajtó végzi a dolgát: ontja magából a szaftos pletykákat, melyek a gyakori fricskák ellenére is inkább növelik, mintsem gyengítik az énekesnő népszerűségét. Tóth Gabival beszélgettünk a megasztáros időkről és a ma „viharairól”.   

Rejtélyes világ: Tudta, hogy a szumó harcosoknak még azt is megszabják, mikor házasodhatnak meg?

A legtöbb nemzetben létezik olyan tevékenység, amit igazán a magukénak éreznek az emberek. Japánban két sportág emelkedik a népszerűség csúcsára, a baseball és a szumó, amelynek neve a „küzdeni”, „versengeni” jelentést hordozza magában. Mégis sokkal többről szól, mint a küzdelem és a győzelem.

Ön szerint hagyni kell a babát, ha sír? Akkor mindenképp olvassa el ezt a cikket

A szülő és gyermeke közötti ragaszkodás egy természetes folyamat része, ami az együttélés során jön létre. Ám ez ennél sokkal komplexebb. Vida Ágnes pszichológussal beszélgettünk a témában.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!