hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új film: sokan már arra sem tudnak válaszolni, mi a nő
Dokumentumfilm korunk genderkáoszáról
Új film: sokan már arra sem tudnak válaszolni, mi a nő

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 06. 08.
„Van-e egy csirkének nemi identitása? Szokott sírni egy csirke? Van olyan, hogy öngyilkos lesz egy csirke?” – kérdezi Michelle Forcier, egy ún. „gender-megerősítő” műtéteket végző gyermekorvos teljesen komolyan a What is a woman? című dokumentumfilmben. Matt Walsh, a Daily Wire portál kommentátora neves szaktekintélyeket keresett meg, és egyszerűen hagyta őket beszélni, közben pedig világosan lelepleződtek a transzideológia alátámaszthatatlan állításai. Forcier doktornő például azt próbálta bizonyítani, hogy a tyúkot az a tény teszi nősténnyé, hogy világra jövetelekor „meghatározzuk” a nemét, nem pedig az, hogy képes tojni.

Minden szülőnek látni kell

A Daily Wire úgy döntött, hogy megjelenésének első évfordulója alkalmából a Pride hónapban in­gyenesen közzéteszi a What is a Woman?-t a Twitteren. Néhány nappal a streaming előtt azonban a platform közölte, hogy a film gyűlöletbeszédnek minősül, és megsérti a helytelen genderhivatkozásra vonatkozó irányelveket. Azzal fenyegettek, hogy ha a sértőnek vélt jelenetek (például egy idős üzlettulajdonos folyamatosan férfiként szólít meg egy transznőt) eltávolítása nélkül megosztja a hírportál a filmet, akkor letiltják.

Amikor a Daily Wire változtatás nélkül mégis közzétette a filmet a saját Twitter-oldalán, a cenzorok két perc után rátették a „gyűlöletkeltő magatartás” címkét, és valóban blokkolták a tartalmat. Végül másnap reggel a Twitter kirúgott két alkalmazottat, eltűnt a letiltást indokló megjelölés, és a What is a Woman? elérhetővé vált. Néhány órával később maga Elon Musk osztotta meg a saját fiókjában, azzal a kommenttel, hogy: „Ezt minden szülőnek látni kell”.

Ez az incidens is jelzi, hogy mivel a genderideológia a cenzúra mellvédje mögé rejtőzik, továbbra is hiányzik a nyílt vita. Ezek mögé az erődített falak mögé enged bepillantást a What is a Woman?. Matt Walsh szavaival: „Azzal, hogy ezt az ostobaságot ráerőltetjük a fiatalokra, egészen odáig, hogy arra kényszerítjük a lányokat, hogy fiúkkal osztozzanak az öltözőn, megfosztjuk ezeket a gyerekeket a biztonságuktól és a magánéletüktől, és valami sokkal alapvetőbbtől is: az igazságtól.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!