hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hiába a törvény: magyar iskolákba is eljut az LMBTQ-propaganda
Kritizálni veszélyes
Hiába a törvény: magyar iskolákba is eljut az LMBTQ-propaganda

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 02. 29.
Magyarországon ma gyermekvédelmi eljárások indulnak bántalmazás gyanújával olyan szülők ellen, akik nem elég toleránsak gyermekeik nemi identitásváltásával kapcsolatban. Egy pszichológus pedig, aki szakmai érvek alapján védi a kisgyermekeket az LMBTQ-propagandától, életveszélyes fenyegetést kapott.

Sokan gondolják úgy, hogy Magyarországon nem jelent problémát az LMBTQ-lobbi nyomulása, nincs tömeges érdeklődés a nemváltás iránt, a köztereken sem látni tüllruhás férfiakat, és mindebből az következik, hogy a 2021-es gyermekvédelmi törvény nem volt több politikai kampányfogásnál. A helyzet sajnos ennél jóval drámaibb.

Mint ismert, a 2021-es jogszabály kimondta, hogy az állam a gyermekvédelmi rendszerben is védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát. Törvénybe iktatták, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatására, valamint a homoszexualitás megjelenítésére, illetve népszerűsítésére, s ilyen foglalkozást a szülők beleegyezésével csak olyan személyek, szervezetek tarthatnak, akik szerepelnek majd egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban. A törvény kimondta, hogy szabálysértés esetén a felelősség az intézményvezetőt terheli.

Sötétség a fejekben

A büntetési tételeket és az újfajta akkreditációt külön miniszteri rendelet kellett volna, hogy meghatározza, ám ez a mai napig várat magára, ezért a törvény sokak szerint betarthatatlan. (Lapunk lassan egy hónapja vár választ a rendelet ügyében a Belügyminisztériumtól.) „A rendelet hiányának többnyire az a következménye, hogy semmilyen felvilágosítást nem engednek be az iskolákba, ezért óriási sötétség van a fejekben: nem véletlen, hogy a tinédzserterhességek tekintetében is nagyon rosszul állunk” – mondta el kérdésünkre egy ifjúsági szociális munkás.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!