Nem tarthatott előadást, mert abban hisz, hogy csak két biológiai nem létezik
Biztonsági okokból törölték a német hallgató előadását
Nem tarthatott előadást, mert abban hisz, hogy csak két biológiai nem létezik

Illusztráció - A berlini Humboldt Egyetem épülete.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 05.
Lemondta a Humboldt Egyetem annak a doktorandusz hallgatónak az előadását, aki ellen LMBT-csoportok tiltakoztak volna amiatt, mert úgy gondolja, hogy csak két biológiai nem létezik. A kutató szerint teljesen ellehetetlenítik az objektív vita lehetőségét.

A berlini egyetem engedett az LMBT-csoportok nyomásának, és nem engedte, hogy Marie-Luise Vollbrecht előadást tartson a tudomány éjszakáján. Az oktatási intézmény jogászai azért követelték az esemény törlését, mert “queer- és transzellenes ideológiát” terjesztett volna.

A hallgató csalódott volt amiatt, hogy nem tarthatta meg az előadását.

Riasztó az, ahogy az erőszakos, szélsőséges aktivistáknak beadják a derekukat, akik nem
értik a biológiát”

- mondta Vollbrecht.

A kutató szerint teljesen ellehetetlenítik az objektív vita lehetőségét, “amikor rendezvényeket törölnek erőszaktól való félelem miatt”.

Az esemény törlése nagy felháborodást keltett Németországban. Az oktatási és tudományos ügyekért felelős miniszter megrótta az egyetemet.

“Nem aktivisták dolga eldönteni, hogy melyik álláspont hangozhat el, és melyik nem.” - nyilatkozta a miniszter.

A német parlament alsóházának alelnöke szerint “ha most megadjuk most magunkat, és átadjuk a pályát a szólásszabadság ellenségeinek, akkor az ország összes lakosa számára ennek fájdalmas következményei lesznek”.

A Tudományos Élet Szabadságának Hálózata (AFN) szerint azonban ez nem az első eset, hogy megfenyegettek vagy sértegettek egy kutatót. A szervezet szerint “ezek az irányzatok megkérdőjelezik a tudományos élet szabadságát a berlini főiskolákon és egyetemeken, és nem csak egyedi esetekben, hanem általánosságban is”.

(CNE News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!