"Tekintélyelvű, gyermekpusztító őrület" - öt évet is kaphat ezentúl Kanadában az, aki segít az LMBT-életmódot elhagyóknak
A törvény a bibliai értékrend alapján álló tanításokat is érintheti, 4000 helyi pásztor tiltakozik
"Tekintélyelvű, gyermekpusztító őrület" - öt évet is kaphat ezentúl Kanadában az, aki segít az LMBT-életmódot elhagyóknak

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 01. 19.
Betiltották Kanadában az úgynevezett "konverziós terápiát", azaz minden LMBTQ-életmódból kivezető,  heteroszexualitást támogató tanácsadást, hiába keresnek segítséget ezentúl a transznemű vagy meleg életmódból szabadulni vágyók. A törvény emellett a férfi és női nemre, illetve a házasságra vonatkozó bibliai tanítást is büntethetővé teszi, az ellenszegülők akár ötéves börtönbüntetést is kaphatnak.

Az új törvény minden olyan tanácsadást tilt, ami a keresztény értékrend alapján áll, és vallja, hogy a szex a házasságon belül egy férfi és egy nő számára van fenntartva. Potenciálisan büntethetővé tesz továbbá minden olyan tanítást, ami szerint egy ember születésétől fogva férfinak vagy nőnek van teremtve.

 

 


Hogy megtudjuk, mi is pontosan a konverziós terápia, jobban szemügyre kell venni a törvény paragrafusait:

„A konverziós terápia olyan gyógymódot, gyakorlatot, vagy szolgáltatást jelent, ami meg akarja változtatni egy ember szexuális orientációját heteroszexuálisra, vagy nemi identitását ciszneműre (a születési nemmel való azonosulás), vagy vissza akarja vezetni születési neméhez, vagy pedig el akarja fojtani, esetleg meg akarja szüntetni egy ember nem-heteroszexuális vonzódását.”

Figyelemre méltó, hogy egy személy szexualitásának vagy nemi identitásának befolyásolása csak akkor tekinthető "konverziós terápiának", ha az összhangban van a bibliai tanításokkal. 

Egy kiskorú vagy felnőtt olyan irányú befolyásolása, hogy inkább legyen meleg, vagy transznemű, az teljes mértékben elfogadott.

"Ez a meghatározás nem foglalja magában az olyan gyakorlatot, kezelést vagy szolgáltatást, amely egy személy identitásának feltárásával vagy fejlesztésével kapcsolatos - mint például a nemi átalakulás gyakorlata, kezelése" - hangsúlyozza a jogszabály.

Aki nem tartja be a törvényt Kanadában, akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

„Bárki, aki egy másik embert konverziós terápiában részesít, az bűncselekményt követ el, és öt évet meg nem haladó szabadságvesztéssel büntetendő; vagy gyorsított eljárásban büntetendő” – olvasható a törvényben, ami már egy hete érvényes Kanadában.

Egy kanadai pásztor úgy nyilatkozott, hogy szerinte a törvény külön az evangélizálást kriminalizálja. Ben Shapiro, a Daily Wire újságírója is kiállt a törvénnyel szemben:


„Tekintélyelvű, gyermekpusztító őrület” – írta Twitter posztjában.


„Tehát ha a gyereke bizonytalannak érzi magát vagy zavarban van a neme miatt, akkor csak "terápiát" kaphat, amivel bármilyen genderre átváltozhat, csak a saját, biológiai nemére nem. Ez nem terápia, ez kényszerítés a nemváltoztatásra." – fejtette ki véleményét Landon Starbuck lobbista is. 

Négyezer helyi pásztor tiltakozik

A kanadai pásztorok nem maradtak tétlenek a törvény meghozatalát követően: több mint 4000 pásztor állt ki a C-4 ellen. 

A Liberty Coalition Canada jogvédő csoport felhívást intézett a lelkészekhez, hogy álljanak a nyilvánosság elé, és fogjanak össze a bibliai igazságok védelmének érdekében. Felhívásukban rámutattak a törvény további árnyoldalaira is: még a szülőket is bebörtönözhetik, ha „gyerekeiken szeretnének segíteni a szexuális bűnöktől való szabadulásban, a Jézus Krisztus evangéliumába vetett hit által.” 

Közel 4000 lelkész állt ki gyülekezete elé, hogy igehirdetésében tiltakozzon a törvény ellen - jelentette a Fox News.

John MacArthur, a Los Angeles-i Grace Community Church lelkésze is azon pásztorok közé tartozik, akik felemelték hangjukat. Szerinte az ilyen jellegű keménykedések valószínűleg fokozódni fognak, különösen akkor, ha ellenállásba ütköznek a keresztényekkel szemben.

„Végső soron azok nem fogják beadni a derekukat, akik hűek a Bibliához. Már most látszik, hogy egy módon tudunk ellenállni. Erre vezet az Írás is: szálljunk szembe a bűnnel.
 

„Mindezez csak fokozódni fog” - tette hozzá MacArthur.

(Hetek/CBN/Daily Wire)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!