hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Transzgender propaganda: százával változtatják meg a nemüket a legkisebbek is
Hableányok és habfiúk - nincs tudományos alapja az óvodásokat célzó kampánynak
Transzgender propaganda: százával változtatják meg a nemüket a legkisebbek is

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 07. 08.
Szerető, támogató szülők a címlapon, akik elmesélik, milyen érzés transznemű kisgyermek szüleinek lenni. Az ingatag lábakon álló tudományos alap azonban aligha tekinthető elegendő indoknak ahhoz, hogy óvodáskorú gyermekek biológiáját változtassák meg életre szólóan, feláldozva őket a transz­jogokért való küzdelem oltárán.

A Mermaids (Hableányok) egy brit civilszervezet, ami „támogatja” a transznemű gyerekeket, fiatalokat és családjukat. Együttműködött a Starbucksszal, támogatói közt tudhatja például Harry brit herceget és a fiatal latina amerikai képviselőnőt, Alexandria Ocasio-Cortezt.

Susie Green, a „támogató anya”

A szervezetet azután kapta fel a média, miután a vezérigazgatója, Susie Green a népszerű TEDx Talks műsorban mesélt arról, milyen érzés egy transznemű gyermek anyjának lenni. Négy gyermeke közül az egyik, Jack, mindössze négyéves korában bejelentette, hogy „Isten tévedett: ő fiú testbe helyezett lány”. Innentől kezdve már „Jack fiam helyett Jackie lányom lett” – mesélte Green.

Green elnyerte a „Nemzeti Diverzitás díjat” és egyike lehetett a Pride Power listáján szereplőknek 2017-ben. A támogató édesanya szerepébe öltözve mesélte, hogy mindig is sejtette (tehát kisfia negyedik életévéig), hogy érző lelkű és nőies természetű kisfia valószínűleg meleg. Jack apja azonban nem volt elfogadó a (bölcsődéskorú) fiú lányos játékaival és ruháival kapcsolatban, aki emiatt szégyenkezett. Így történhetett, hogy amikor egy Barbie babát kért nagymamájától, állítólag azt is hozzátette, hogy jól rejtse el az ajándékot, nehogy a szülei rátalálhassanak és elvegyék tőle.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!