hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Békétlenség  - E heti köszöntőnk
Békétlenség  - E heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 02. 29.
A napokban rendkívüli ülést tartottak Párizsban Európa vezetői. Ukrajna jövőjéről egyeztettek, majd a csúcstalálkozó után a házigazda, Emmanuel Macron sokkolta az öreg kontinenst, amikor arról beszélt: nem elképzelhetetlen, hogy a Nyugat katonákat küld Ukrajnába, mert Oroszország semmiképpen sem nyerheti meg a háborút. 

Szavai után nem győztek ellentmondani párizsi kollégájuknak a legközelebbi szövetségesei, és Moszkva is reagált, új elemnek nevezve a NATO-kontingensek Ukrajnába küldésének ötletét, ami közvetlen katonai összecsapáshoz vezetne Oroszország és a Nyugat között. 

Kérdés, hogy mi hangozhatott el valójában az európai csúcsvezetők találkozóján, és miért érezte fontosnak Macron, hogy tabut döntsön a kijelentésével.

Fel akarta rázni a háborúval kapcsolatban apátiába süllyedő európai közvéleményt? Tesztelni akarta a reakciókat? Nagy valószínűséggel soha nem fogjuk megtudni a választ, viszont újabb inspirációt kaptunk arra, hogy imádkozzunk a békéért. 

Akár komolyan beszélt a francia elnök, akár blöffölt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!